grönsaker (här valde vi att göra en sallad med strimlad vitkål, fänkål, rödlök, riven morot och ruccola som blandas med lite olivolja, salt och peppar) Skala potatisen och dela i klyftor
Garnera med ärtskott, gröna blad och lite picklad fänkål och rödlök. En fräsch torskrätt med textur från västerbottenschips och syra från picklade grönsaker
Västerbottenschips. Servera fisken med potatismos, västerbottenchips och hummersås. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter tills chipsen fått fin färg och låt dem svalna. Garnera med ärtskott, gröna blad och lite picklad fänkål Ingredienser till 2 portioner
Hacka lök, fänkål och vitlök. Nämligen chips med salt topping, också det från havet. Hacka lök och fänkål och fräs i olivolja tillsammans med morötter och potatis
Vitvinet och fänkålen gör att soppan har en fin efter smak och den vispade creme fraichen gör den väldigt mjuk i smak, morotschipsen ger lite tugg motstånd
Fänkålsstekt lax med mathavre eller dinkelsallad. Pot au feu med prinskorvBurrito med fajitakryddad kycklingSquashplättar med stekt baconFish and chips med äppelslaw, istället för potatis så blir det morot/blomkål och broccoli till mig
Lägg i fänkålen och låt den bli mjuk. 0,25 fänkål (använd de delar du inte vill ha i soppan). 0,75 fänkål (det som blev över när du gjorde fonden). Och om någon är nyfiken på vad allt det här kostade, inkl nattamad i form av korv och bröd och tilltugg med chips, salta pinner etc, så slutade det på 200 kr/person. 0,25 fänkål (använd de delar du inte vill ha i soppan). 0,75 fänkål (det som blev över när du gjorde fonden)
Att man gärna använder olika typer av ingredienser som också är vackra i sig (har ni sett hur vacker exempelvis fänkålen och sellerin är i genomskärning