Ernst Blyga oliver - smördegsknyten med getost, oliver och lufttorkad skinka
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
100 g
getost
15-20 urkärnade
kalamonoliver (eller annan god kärnfri oliv)
250 g
smördeg
15-20 skivor
prosciutto eller annan god lufttorkad skinka.
1 kruka
färsk rosmarin
honung
Beskrivning
Sätt ugnen på 200 grader.
Rulla ut smördegen och skär ca 5 x 5 cm rutor.
Klä in oliverna i lufttorkad skinka. Placera den skinkinlindade oliven i mitten en smördegsruta och ringla över lite honung. Toppa med en liten bit getost och lite rosmarin. Vik över kanterna mot mitten och göm den blyga oliven i sitt smördegstäcke.
Baka i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.
Jag har tidigare gjort en liknande pizza men medLCHF-pizzabotten. I lördags festade maken och jag loss på den här läckra glutenfria pizzan med plommon från trädgården, samt med lite annat smått och gott från affären
På med ett bakplåtspapper ochsmördegsknytena. Idag bjuder jag på festliga smördegsknyten. Gör fyllningen genom att hacka skinkanoch blanda ihop med creme fracihe och vitlöksosten
Lägg upp på ett fat men skinkaoch skvätt på LITE olivolja. Skala och dela melonen i bitar. Skinkaoch melon (4 portioner). 200 gram prosciutto (eller annan lufttorkadskinka)
Melon- och jordgubbssallad. Det behövs inte så mycket för att bli mätt en varm sommardag, räcker gott och väl med en matig sallad, några skivor lufttorkadskinkaoch en bit bröd
Lägg på skinka, smulad fetaost, hackade oliveroch örter. Rulla ihop degplattan från långsidan och lägg bröden med skarven nedåt på en plåt täckt med bakplåtspapper
Börja med att rensa och snoppa kantarellerna. Avsluta med den finskurna gräslöken. När de har blivit fint stekta runtom sänk värmen och lägg i den finhackade schalottenlöken och låt den bli genomskinlig
Jag hoppas att du hittat något frestande bland mina tidigare fiskrecept - tomatströmming, torskrygg med pestotäcke, gravad lax, ugnsbakad lax med Bostontäcke, örtpanerad havskatt - för idag tänkte jag i stället bjuda på något helt annat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.