Ernst Blyga oliver - smördegsknyten med getost, oliver och lufttorkad skinka
DenblygaViolen
DenblygaViolen

Ernst Blyga oliver - smördegsknyten med getost, oliver och lufttorkad skinka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100  g  getost
  • 15-20  urkärnade kalamonoliver (eller annan god kärnfri oliv)
  • 250  g  smördeg
  • 15-20  skivor  prosciutto eller annan god lufttorkad skinka.
  • 1  kruka  färsk rosmarin
  • honung

Beskrivning

    Sätt ugnen på 200 grader.

    Rulla ut smördegen och skär ca 5 x 5 cm rutor.

    Klä in oliverna i lufttorkad skinka. Placera den skinkinlindade oliven i mitten en smördegsruta och ringla över lite honung. Toppa med en liten bit getost och lite rosmarin. Vik över kanterna mot mitten och göm den blyga oliven i sitt smördegstäcke.

    Baka i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.