Skölj ruccolan och blanda ner den. Gnid in entrecoten i salt, peppar och lite olivolja. Skär upp ca 1 cm tjocka skivor av entrecoten och servera på tallrik eller fat med bearnaisesåsen, paprika- och ruccolasalladen samt de rostade rotfrukterna till. 700 gram hel entrecote. 100 gram ruccola
Igår grillade jag entrecôte som vi åt tillsammans med en nudelsallad och syrad rödlök. Jag tog ut köttet från kylen drygt en timme i förväg, sköljde det i kallt vatten och skar det i tre tjocka skivor
Rårakor är ju så gott. Häromkvällen när vi åt dem tillsammans med entrecôte, en zucchinisallad och en ceasarkräm så var det rårakorna som var allra godast
Plocksallat, ruccola, rädisor, färsk vitlök, färsk gul lök och gräslök fick bli en härlig sallad. Nyskördad plocksallat, ruccola, färsk vitlök, färs gul lök
Lägg på ruccola så det täcker. 500 gram nötkött (tex ryggbiff, rostbiff, entrecote. 1 ruccola. Krydda köttet med salt och peppar och klappa in timjan, ringla över olivolja och stek i stekpanna eller grillpanna ca 1½ min/per sida för att få den rosa innuti
Har aldrig varit så stort fan av entrecote pga mängden fett men dom gånger jag testat i sommar så är det fantastiskt gott, mer smak pga fettet som man kan kalla den naturliga kryddan till köttet
Med entrecote stekt i tjocka skivor blir rätten mycket godare. Jag sköljde av en stor bit entrecote (ca 800 g) i vatten, torkade av den med papper och skar den i tre tjocka skivor
Enligt receptet skall salladen serveras till stekt ryggbiff eller entrecote (som man skär i bitar). Sallad till köttca 4 port1 påse sallad (ICA´s medelhavsmix) (Jag drygade ut med lite mer babyspenat och ruccola som vi hade i kylen)2 röda paprikor 1 zucchini 2 msk skånsk senap1 msk vitvinsvinäger1/2 dl rapsolja salt och peppar1 dl pinjenötter1 rödlök75 g färsk parmesanost Dela paprikan på längden, tag bort kärnhuset. 1 påse sallad (ICA´s medelhavsmix) (Jag drygade ut med lite mer babyspenat och ruccola som vi hade i kylen)