Entrecote med ris recept

Röd curry med entrecote och svart ris

Röd curry med entrecote och svart ris

ris3 dl svart thailändskt ris 1 krm salt 2 msk matolja 2 msk riven kokos 5 dl vatten. Entrecote500 g entrecôte 3 msk olivolja salt peppar
Entrecôte gangnam style

Entrecôte gangnam style

köttet i marinaden och täck med. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Denna rätt äts med händerna
Entrecôte med Örtsmörsås

Entrecôte med Örtsmörsås

Potatisen, riset, pastan och brödet är numera ett minne blott i min tallriksmodell, men gott om grönt får alltid ackompanjera mina måltider
Entrecote med soja- och sesamglaze

Entrecote med soja- och sesamglaze

Servera med t ex ris eller nudlar. Pensla köttet med lite olja. Pensla på rikligt med glaze på köttytan. Stek köttet tills köttsaften börjar tränga upp på den råa sidan, sänk värmen och stek sammanlagt ca 5 min för medium stekt, 3-4 min för blodig och ca 7 min för genomstekt. 1 förp Scan Gourmet Entrecote, ca 350 g. 1 bit purjolök, hackade jordnötter och koriander, samt ris eller nudlar
Yakiniku med ris

Yakiniku med ris

Strö över sesamfrön och servera med kokt ris, soja och rucolasallad. Lägg i kött och purjolök och vänd runt så att allt kött blir täckt med marinad
Koreansk bbq – entrecôte gangnam style

Koreansk bbq – entrecôte gangnam style

Grönkål300 g grönkål 3 msk koreansk soja (eller japansk) 1,5 msk risvinäger 2 tsk strösocker 1 klyfta vitlök, riven 1 salladslök, tunt skivad. Till servering3 dl koreanskt ris (eller japanskt rundkornigt ris) 2 salladshuvuden (t ex romansallad, krispsallad, huvudsallad - gärna en blandning
Bibimbap på entrecôte med chilipicklad gurka

Bibimbap på entrecôte med chilipicklad gurka

200 g nötkött, i lövtunna skivor, t ex entrecôte 1,5 msk japansk soja 1 msk strösocker 2 tsk sesamolja 1 msk vitt vin 2 klyftor vitlök, rivna 5 cm purjolök, tunt skivad 4 dl koreanskt ris (eller japanskt ris) 20 rädisor, delade i kvartar 3 dl kimchi (hemgjord eller färdigköpt) 4 ägg gochujang (koreansk chilipasta)
Återanvänt kött och ris med sås

Återanvänt kött och ris med sås

Vi hade också ris över från middagen med Flygande [. Idag tog jag reda på goda köttrester som blev över från middagen i lördags då jag och Mattias åt entrecôte medans barnen fick fläskkarré
Yakiniku

Yakiniku

Servera direkt tillsammans medris och sallad. Jasminris och strimlad sallad är gott att äta till. Ca 500 gram nötkött, biff, entrecote eller lövbiff5 msk teriyakisås1 msk japansk soja4 msk fint strimlad purjolök1 pressad vitlöksklyfta1 msk sesamfrön1 tsk socker1 krm malen ingefära. Koka ris4
Alla hjärtans dag-meny

Alla hjärtans dag-meny

Pastasås medentrecote. Dekorera medsparris. Späd med lite vatten till fluffig konsistens. ett knippe färsk sparris
Fyllda Rullader med Gräddsås...

Fyllda Rullader med Gräddsås...

-) Vi köpte både Entrecote och innanlår. Servera med kokt ris och en fräsch sallad. Även om prislappen är lite högre än i affärerna så kan du vara säker på att du får ett kanonbra kött
Kinesisk biff med broccoli

Kinesisk biff med broccoli

Riktigt gott att servera medris och sallad. En lättlagad rätt med biff och broccoli inspirerat från det kinesiska köket
Receptet på det koreanska marinerade köttet

Receptet på det koreanska marinerade köttet

Stek/grilla köttet på hög värme och ät tillsammans medris och marinerade grönsaker. 800 g lövbiff eller tunt skuren entrecote. koreanskmat Ingredienser till 4 portioner 800 g lövbiff eller tunt skuren entrecote