Lägger man till fetaost till ratatouille så blir det som en varm variant på grekiskt sallad, eller grekisk sallad kanske är en kall ratatouillemedfetaost
Det som blev över frös jag in och har idag använt i en urgod – och lika enkel – lasagne. Det blev en galet god lasagne med mustig ratatouille och sälta från fetaosten…
Det blir helt enkelt en mycket bättre ratatouille. Grillat eller stekt kött, som pastasås med smulad fetaost eller riven parmesan, till ris, bulgur eller couscous
Smula över lite buffelfetaost över auberinehalvorna. Servera de ratatouillefylla auberginehalvorna med babyspenat och bönpasta samt några valnötter och lite skalade hampafrön
Tidigare har jag ju bloggat om den här varianten medfetaost, kapris och rädisor. Alltså en sådan himla bra grej att göra mycket av för att stärka upp matlådorna med resten av veckan
Lägger man till fetaost till ratatouille så blir det som en varm variant på grekiskt sallad, eller grekisk sallad kanske är en kall ratatouillemedfetaost
Så enkelt och så gott. Så det har varit fylld squash, squashpaj, squash i pastasåsen, ratatouille, soppa eller bara ugnsrostad och strösslad med en massa fetaost
Superenkel att koka ihop och som sagt väldigt användbar. Vi åt sällan tacos utan det var hembakade pitabröd med grönsaker, fetaost, gräddfil och ratatouillesom serverades till fredagsmyset
Och så ska vi inte glömma att zucchini är en given ingrediens i den sydfranska grönsaksröran ratatouille, tillsammans med aubergine, lök, paprika och tomat