En plättlätt dessert som passar perfekt när man vill njutaav livets söta. och jag mår ok förutom att högra sidan av kroppen ömmar och jag är lite blåslagen
Ett litet gott glas vitt till det, så somnade man gott framför Dallas Tidigare på kvällen var jag å lyssnade på en föreläsning på Campus av Erik Fernholm, som pratade om Glädjerevolutionen
jag som råkade köpa mig en efterlängtad mandelkvarn häromdagen, fick en idé som testades och den kommer jag att använda mig av igen när det är dags för pannkaka med annorlunda smaker
Jag är uppfödd på köttgrytor av alla de slag. Dagens köttgryta är en höstig variant som är smaksatt med äpple, dessutom får köttet sällskap av morötter och champinjoner
Låt jäsa övertäckt av plast i kylskåpet under natten. KvällSurdegsgrundenPumpapurén2 dl vatten3/4 msk salt1 tsk fänkålsfrö1 tsk anis1/2 tsk kardemummakärnor1/2 tsk kanel1/2 tsk muskotnöt riven/mald1/2 tsk ingefära mald1 msk lönnsirap2 dl skrädmjöl (rostat havre)1 dl rågmjöl9 dl vetemjöl/dinkelsikt/rågsikt1/2 dl linfrö1 dl pumpakärnorSpar en klick av surdegen och sätt i kylen till en annan gång
Godmorgon. Nu när vi har julledigt passar vi på att ta sovmorgon vilket resulterar i sena frukostar. Ofta när vi är lediga äter vi äggröra och bacon men idag lyxade vi till det med bärsmoothie och två sorters frukostfrallor (recept kommer)
) När jag kommer hem sen från jobbet lyser solen ytterligare någon timme på vår altan, innan den försvinner ner bakom träden, igår var det därför perfekt att laga kassler i ugn, så jag hann sitta en stund och njutaav solen medans kasslern stod i ugnen
Slå av vattnet, och mixa/vispa till puré med mjölk och smaka av med salt och vitpeppar. Jag sätter färg på tallriken, genom härliga höstprimörer såsom polkabeta, gulbeta, champinoner, brysselkål, rödlök och massa annat gott
När man njuterav nybakade surdegsbaugetter och förbereder sig för utflykt. Är uppe tidigt idag för att förbereda dagens tur till Tosselilla - en nöjespark i närheten av Ystad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.