Enkel mjuk recept

Enkel mjuk chokladkaka

Enkel mjuk chokladkaka

Smörj och bröa en sockerkaksform. Smält smöret/margarinet. Blanda allt torrt. Vispa äggen lätt (jag brukar vispa dem med en gaffel i en djuptallrik ca 1 min)
Enkel mjuk pepparkaka

Enkel mjuk pepparkaka

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en 1 ½. -liters brödform. Rör rumsvarmt fett och farinsocker poröst
Enkelt bröd

Enkelt bröd

Brödet, som har en härligt frasig och seg skorpa, är godast nybakat men det går givetvis bra att äta senare också bara att det då har fått en mjukare yta
Enkel gryta med nötkött och portvin

Enkel gryta med nötkött och portvin

Skär löken grovt och stek tills den blir mjuk. Skär köttet i små tärningar och stek snabbt på hög värme tills det fått färg
Mjuk kaka med glasyr och strössel

Mjuk kaka med glasyr och strössel

Bred ut glasyren på den mjuka kakan. Fler mjuka kakor hittar du HÄR >>. Steg 1, Mjuk kaka. Nedan hittar du 3 till goda mjuka kakor - Länk till recepten under bilderna
Mjuk mazarinkaka

Mjuk mazarinkaka

 19 * 21 cm. Åh mazarinkaka. med härlig smak av bittermandel. Dock utan mandelmassa. antar att det finns varianter både med och utan
Enkel Rödvinssås

Enkel Rödvinssås

Hacka och fräs all lök i smör i en kastrull tills den blivit mjuk. Häll på vin, vatten, fond, farinsockret, balsamvinäger och rosmarin
Enkel köttfärssoppa med vitkål

Enkel köttfärssoppa med vitkål

Skär sedan vitkålen och koka för sig själv med lite salt , tills den blivit mjuk (för att få bort gaserna som är i) börja under tiden att steka köttfärsen i en kastrull på ca 5 liter, krydda med salt och peppar. nu borde vitkålen vara mjuk så då är det dags att ha i den och sedan låta sjuda under lock tills rotfrukterna är mjuka (ca 10-15 minuter)
Enkelt och gott med blomkål!

Enkelt och gott med blomkål!

Koka valfri mängd blomkål i rejält saltat vatten tills den är mjuk. Enkelt och gott med blomkål. enkelt,
Enkel köttgryta

Enkel köttgryta

Skala och skär löken i klyftor, stek tills den blir mjuk, lägg sedan i grytan och låt koka med. Dela eventuellt större grytbitar i mindre bitar och stek på hög värme i en panna tills de fått stekyta
Enkel plommonpaj

Enkel plommonpaj

a 20 minuter tills frukten är mjuk och smuldegen fått en gyllenbrun färg. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj, halvera och avlägsna kärnorna ur plommonen