En ful fisk recept

En ful fisk till middag - inkokt stenbit

Fiskdisken hos Fiskrökeriet dignade av silvriga makrillar, glänsande rödingar och kraftfulla torskryggar och jag såg framför mig en röding, eller en gös
Ful fisk är godast

Ful fisk är godast

Marulk är en riktigt fulfisk. Inte konstigt att de flesta fiskhandlare tar bort huvudet (som upptar halva kroppen) innan de vågar lägga upp den i sin disk
Stekt fisk med rödbetor, kapris och skirat smör

Stekt fisk med rödbetor, kapris och skirat smör

Lägg upp rödbetorna på en skärbräda och skär bort blomfäste samt fula delar. Stek eller grilla fisken några minuter i en grillpanna (utan fett) tills fiskköttet blivit precis fast in till mitten
En som har tappat vettet

En som har tappat vettet

Någon choklad, öl eller ljudbok fanns det inte enenda tanke på - jag hade fullt upp med att överleva

När vi smakade på en bit av texmex-himlen

Berra och jag som hade kläder kvar efter att vi varit på en maskerad för ett par år sedan, kunde helt enkelt inte låta bli att fullkomligt ryckas med och bestämde oss för att skoja lite med värdparet
2016 – En Nyårs-önskning

2016 – En Nyårs-önskning

Jag hade turen att med min insikt i hur kosten påverkar kroppen och intresse för miljön dessutom också möta vegetarianer/veganer som valde att förklara livet utan animaliska produkter på ett väldigt enkelt och respektfullt sätt – sanningen, hur ont den än gjorde – men utan att döma – utan snarare utmana
Sej i panna med vitt vin, dijonsenap och örter

Sej i panna med vitt vin, dijonsenap och örter

Den är lika god som den är ful, men om man förmår se bortom dess gråa nyanser, har man enfisk som smakar alldeles fantastiskt bra, och som dessutom brukar säljas till väldigt förmånligt pris, i jämförelse med sina mer estetiskt tilltalande släktingar
Marulk med ärtsås

Marulk med ärtsås

Marulk, dennafula och köttiga fisk som smakar minst sagt gott. Ihop med enenkelsallad och en krämig sås gjord på ärtor blir dennafisken riktig succé
Fiskgratäng med kantarellsås

Fiskgratäng med kantarellsås

Nu finns det mycket kantareller i skogen, då passar det att göra en god fiskrätt med kantareller. Man börjar alltid med att steka kantarellerna i matolja (för smör tål inte så höga temperaturer), men för att få fram den goda kantarellsmaken måste man använda smör och salta och peppra i slutet när man steker dem
Marulk med ljuvlig sås

Marulk med ljuvlig sås

Enfulfisk bjuds det recept på här i vårt kök, dock är fisken lika mumsig som den är ful så vi hoppas att receptet ska finna sin väg hem till alla er fiskälskare där ute
Broccolipaj utan pajskal

Broccolipaj utan pajskal

Gratäng är ett himla fult ord egentligen. Okej okej, en paj utan pajskal kanske inte kan kallas paj utan gratäng, menden här gratängen smakar precis som mammas broccolipaj för fyllningen är ju exakt densamma och det låter mycket godare att skriva paj än gratäng
ChErRy P.I.E

ChErRy P.I.E

Butikerna är fulla med sommarens smaskigaste primörer och annat gott, och jag har absolut ingen inspiration att laga något
Ugnskokt piggvar

Ugnskokt piggvar

Visserligen är det en ganska fulfisk, den är både piggig och sticksig, menden lärde oss en god läxa och det är att man ska inte döma fisken efter skinnet (ett fjällfritt sådant)