Skölj och halvera tomaterna. Mindre bitar och tomater med tunt skinn tar kortare tid. Kolla gärna till tomaterna efter två timmar så att de inte redan är klara, dvs när de inte längre vätskar och har börjar torka till
Som grädde på moset gjorde jag egna frasiga frittar. Att göra egna frittar är inte svårt. Burgare går nog att variera hur mycket som helst men för mig måste vissa beståndsdelar alltid ingå, förutom själva burgaren
Jag blandade spagettin med någon tesked av min egna pesto (som ni hettar recept på här. halverade körbärstomaterstrimlade soltorkade tomatermajskornskivad rödlökavokadosalt och pepparMums, mums
Så här gör du egna. Hittade ett recept i senaste numret av Allt om mat på hemmagjorda soltorkade tomater - nu torkades de inte alls i solen utan i ugnen
Att göra egna "soltorkade" eller ugnstorkade/semi-torkade tomater är busenkelt och supergott. Allt som behövs är ett gäng tomater, lite fin olivolja, vitlök och örter
Allra bäst blir det om man kan använda sina egnatomater som man har odlat mot södersidan på huset, men i brist på både hus och sommar så går det även bra att använda köpta tomater från Spanien eller nåt sånt
Madde ville ha receptent på mina ugnsrostade tomater och jag såg att jag lagt in det förut i detta inlägg men med mat ifrån en hel middag så tomaterna får ett eget inlägg nu
Jag ska också försöka mig på att odla egna. Så här års brukar tomaterna inte vara särskilt fina och smakrika, men jag hade turen att hitta riktigt stora och fina kvisttomater som faktiskt luktade tomat, så jag tog chansen