1 dl rödvin. 1 dl rödvin. Det har varit lite tunnsått med korvtillverkningen här hemma på senaste tiden, det blir väl kanske så när man (läs Håkan) stoppar korvar även på jobbet - lite som att ta jobbet med sig hem
Lammet fick samsas i grytan med bland andra sina goda vänner rödvinet, vitlöken och rosmarinen. Och det blev inte mindre gott av att det möra köttet, och den gräddiga rödvinssåsen med tomater, serverades med ett luftigt potatismos, smaksatt med parmesanost, och vars potatisar kokat tillsammans med vitlöksklyftor
När tjejen fått ordning på det där med korkskruven så provar vi provar vi oss igenom ett antal viner och kommer hem med både vitt och rosé – förutom de kraftiga rödvinerna
Nu har jag hållit på och härjat (städat och oljat in diskbänk samt köksbord) i köket halva dagen så nu är jag verkligen värd att sätta mig ner och njuta av lite plock innan kvällens middag som blir biff med hemmagjorda pommes och jag tänkte även göra egen bearnaisesås idag
Till Huvudrätt blev det en klassisker här hemma, de goda Gorgonzolabiffarna som vi gjort ett antal ggr men denna gång blev de extra goda då jag hade lite rödvin och bacon i såsen
Inte eget påfund tyvärr, men otroligt gott. Vad sägs om fläskfilé, grädde, rödvin och parmesan. Till våren kommer dessa flickor även att släppa en vegetarisk kokbok, vilken låter väldigt spännande
För att inte hamna i det klassiska grillfacket tänkte jag att istället för den ständigt återkommande salladen till grillningen, så får det bli en hederlig duchessepotatis samt en mustig grönpepparsås med stänk av konjak och som en liten överraskning i smakövningen tillsätter jag även en marmelad på rödvin och rödlök som ger smaklökarna en resa de sent skall glömma
Tapas ska ätas i goda vänners lag, under lång tid och med mycket spanskt rödvin. Tapas, tapas, tapas. Â Tapas, tapas, tapas - en av Spaniens bättre bedrifter enligt mig