Men idag blev dagen då ett superenkelt äppelmos hamnade i magen. Idag när lillan skulle äta mat insåg jag att jag inte hade någon frukt till henne som hon alltid får efter maten
nu - Mat, dryck och kulinariska utflykterAtt göra sitt egetäppelmos är gott och enkelt. När man använder det till att göra äppelmos blir koktiden något längre på grund av Discoverys fasta fruktkött
Jag vill gärna inte ha mitt äppelmos helt slät, så jag låter äppelmoset ha kvar lite bitar av äpple. I mitt äppelmos förekommer heller inga onödiga tillsatser såsom citronsyra, konserveringsmedel och konsitensgivare
Testade att göra egetäppelmos för första gången. Jag tänkte använda äppelmoset på gröten å så till Milton när han får börja äta det och även Viktor ska få det, idag åt Viktor äppelmos med mjölk, mera sa han när han hade slut
Älskar mitt egna hemgjorda äppelmos. Bara rena produkter, inga tillsatser, inga E-ämnen, inget socker. Jag tycker det är skönt att veta vad som finns i min mat jag äter och jag vet att diverse sylter och mos är det extremt mycket skit som vi inte behöver
Eller, egentligen bestämde jag mig för detta redan igår, så jag satte igång att koka äppelmos klockan elva på kvällen - men ni vet ju vid detta laget, att jag är rätt hängiven min frulle
När det vankas middag som denna brukar vi gå all in när det gäller tillbehören, kokt brysselkål (och Anki envisas fortfarande med att säga fel och kallar dom istället för broccoli), asiagurkor, rödkål, äppelmos, ättiksgurka, gelé, kokta bönor och naturligtvis sån där skedätarsås
Nu har jag ju saftat, syltat och torkat äpplen ett tag så jag körde enklaste möjliga förädling och det är äppeldricka i saftmaja och sedan äppelmos på det som blir kvar