Måndag och dags för ett riktigt gott fiskrecept som blivit en stor favorit hemma hos oss. Ett utmärkt sätt att få dottern att äta grönsaker som hon annars säger ”blä” till
Ingredienser 300 g mjölig potatis ¾ dl lätt-crème fraiche 50 g varmrökt fisk i bitar, t ex lax 1 strimlad salladslök 1 tsk pressad citron salt och peppar 2 bitar sejfilé à 150 g 1 knippa hackad färsk dill ½ msk smör/olja Servera med
Sätt ugnen på 125°. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt, peppar och dill. Lägg köttet i en ugnssäker form och stek i mitten av ugnen till 55 – 60° innertemperatur 3/4 – 1 tim
4 ägg1 kg kokt färskpotatis skivad i bitarsmör2 gula finhackade lökarsalt, chilipulver1 pkt bacon i bitar1 pkt grillkorv i smala skivorfärsk dillStek löken mjuk och krydda med salt och chilipulver
Spättarullader med crème fraiche och dillstekt blomkål (4 portioner). Gör så här. Lägg spättafiléerna å en skärbräda och krydda med 0,5 tsk salt (ungefär), rulla ihop filéerna