Jag trädde dem på grillspett och halstrade dem i riktigt hett grilljärn penslade med olja. De säljs aldrig med skal i affärer eller över disk, iallafall inte vad jag känner till
Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
Just nu är skogen helt belamrad av Karl-Johansvamp och andra goda soppar, vad är då godare än en pasta med mängder av grädde, parmesanost och vitlök för att göra av med lite av den, ett glas rött vid sidan skadar inte heller
halstradtorskrygg,. Det är ju lite krångligare med färsk fisk eftersom man helst ska äta den samma dag som man har köpt den vilket innebär att det blir några extra turer till affären i veckan men det är helt klart värt det eftersom det är så himla gott
Veckans så otroligt goda pirog medsvamp, vitkål och kokta ägg var det så länge sedan vi åt hos oss. Den gången jag tänker på var i samband med att vår son föddes i Umeå
Halstrad rödingfilé. Däremot var det lördagskvällens varmrätt, i den meny som började med syrlig räk- och avocadococtail och slutade med citron-panna cotta med dulce de leche och hallon
Halstrade pilgrimsmusslor med kapris- & pistaschvinägrett. Halstrade pilgrimsmusslor. Som vanligt firades nyår med två andra familjer som liksom vi verkligen uppskattar god mat med tillhörande dryck
Halstrad torskrygg med dill, pepparrot, grönt äpple & brynt smör. Häll av vattnet från potatisen, krossa den lätt med en visp, rör i bacon & smaka av med lite vitpeppar
Tärna avokado, gurka och mango och blanda med chili, koriander, salt, svartpeppar och sesamolja. Rosta pinjenötterna med lite flingsalt i het och torr stekpanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.