Fantastisk god köttgryta som kan göras på antingen kalv eller lamm och som med sin perfekta balans mellan syra, sötma och sälta snabbt blir en succé på middagsbordet
Här nere ser du Mikael Erikssons bild pådillkött från min kokbok Långkok för LCHF och Paleo. Ta dig tid nu på söndagen och njut av riktigt vällagad husmanskost på gammaldags vis
Jag kokar mitt dillköttpå kalv men det blir också väldigt gott pålamm. För några dagar sen var det torskrygg med brynt pepparrotssmör, idag blir det dillkött från Gammaldags husmanskost på nytt sätt, som jag skrev tillsammans med Annika Dahlqvist
Sätt ugnen på 200°. 1 kg benfri lammstek. Salta och peppra köttet. Bryn det i smör i en stekpanna. Lägg köttet i en smord långpanna och stek i mitten av ugnen ca 30 min
Idag ger jag mig ut på djupare vatten och försöker göra dillkött. Nu lagar ju jag inte så mycket husmanskost, utan mer medelhavskust – och jag skulle vilja påstå att det kommer sig av att min mormors husmanskost var så fantastiskt god att ingen i mina ögon genom mitt barnaminne kan nå upp till den nivån
Har bara gjort dillköttpålamm eller nötkött förut, så kul att testa göra på kyckling. Kan säga att det faktiskt var väldigt gott, även om det är godare med lammkött
Dillköttpålamm eller kalv är klassisk husmanskost. Här har jag i stället använt en färsk kyckling och lagt de kokta kycklingdelarna i den sötsura dillsåsen
Vad sägs till exempel om ett enkelt recept pålamm som är inspirerat av dillkött. När det kommer till påskmiddagen så är ju annars oftast antingen kyckligen eller lammet den givna huvudpersonen på bordet