Dillkött på kalv recept

Dillkött på kalv

Dillkött på kalv

Dillkött, en riktig klassiker i den svenska husmanskosten. Fantastisk god köttgryta som kan göras antingen kalv eller lamm och som med sin perfekta balans mellan syra, sötma och sälta snabbt blir en succé middagsbordet
Dillkött på kalv

Dillkött på kalv

600 g kalv, högrev eller bog. 2 msk kalvfond. Putsa och tärna köttet i lagom bitar, ca 2*2cm. Skala lök och morot och tärna löken och skär moroten i slantar
Klassiskt dillkött på lamm

Klassiskt dillkött på lamm

Gärna kalv. Därför passar klassiskt dillkött lammbog perfekt när Charlie fyllde tre år för en dryg vecka sedan för att använda de sista bitarna
Dillkött med kalv eller lamm

Dillkött med kalv eller lamm

Nu är dillköttet klart för servering. Dillkött i dillsås är klart att servera med kokt eller pressad potatis samt ev
Dillkött på Lamm

Dillkött på Lamm

Rätten ska egentligen göras kalv men jag tycker att det blir godare lamm. Dillkött – antingen hatar man det eller älskar det
Dillkött på kyckling

Dillkött på kyckling

Vanligtvis lagar jag rätten kalv eller griskött med idag använde jag kycklingfilé. Dillkött har under hela min uppväxt varit en av mina absoluta favoriträtter och även nu när jag är vuxen och har egna barn, så tycker jag att det är lika gott
Klassiskt Dillkött med kokt potatis

Klassiskt Dillkött med kokt potatis

Det fick bli Dillkött, en klassisk husmanskost idag lagad kvigan från förra årets frambog, eller egentligen märgpipa, men nu blev den urbenad
Dillkött LCHF och Paleo

Dillkött LCHF och Paleo

Här nere ser du Mikael Erikssons bild dillkött från min kokbok Långkok för LCHF och Paleo. Ta dig tid nu söndagen och njut av riktigt vällagad husmanskost gammaldags vis
Klassiskt dillkött

Klassiskt dillkött

Jag frös in det i muffinsformar ( en muffinsplåt) för att sen lägga det i en burk. Nu använde jag ytterlår av nöt den här gången, grytan går att göra med nötkött, kalv, fläsk (tex fläskkotletter) eller till och med kyckling, det är ju liksom såsen som är grejen här…
Dillkött från kokboken Gammaldags husmanskost

Dillkött från kokboken Gammaldags husmanskost

Jag kokar mitt dillköttkalv men det blir också väldigt gott lamm. För några dagar sen var det torskrygg med brynt pepparrotssmör, idag blir det dillkött från Gammaldags husmanskost nytt sätt, som jag skrev tillsammans med Annika Dahlqvist
Dillkött

Dillkött

Jag gör mitt dillkött riktigt söt-syrligt, så har du bara ätit dillkött ute lunchrestaurang brukar det inte ens likna den hemgjorda
Dillkött

Dillkött

Häll buljongen och koka upp. 500 g grytbitar av kalv. 1 liter kalvbuljong. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g grytbitar av kalv 2 morötter 2 gula lökar 100 g purjolök 8 vitpepparkorn 1 lagerblad 1 liter kalvbuljong Dillsås
Dillkött

Dillkött

Liksom jag så har de ”dille köttrecept…. Vissa hävdar lamm andra kalv. Visste ni att det finns en Dillköttsakademi
Dillkött

Dillkött

Fräs smör och mjöl i en kastrull, slå buljong och grädde. Om kalv eller lamm är godast tvistar de lärde, jag lämnar det upp till er att avgöra