Dillkött, en riktig klassiker i den svenska husmanskosten. Fantastisk god köttgryta som kan göras på antingen kalv eller lamm och som med sin perfekta balans mellan syra, sötma och sälta snabbt blir en succé på middagsbordet
600 g kalv, högrev eller bog. 2 msk kalvfond. Putsa och tärna köttet i lagom bitar, ca 2*2cm. Skala lök och morot och tärna löken och skär moroten i slantar
Vanligtvis lagar jag rätten påkalv eller griskött med idag använde jag kycklingfilé. Dillkött har under hela min uppväxt varit en av mina absoluta favoriträtter och även nu när jag är vuxen och har egna barn, så tycker jag att det är lika gott
Här nere ser du Mikael Erikssons bild pådillkött från min kokbok Långkok för LCHF och Paleo. Ta dig tid nu på söndagen och njut av riktigt vällagad husmanskost på gammaldags vis
Jag frös in det i muffinsformar (på en muffinsplåt) för att sen lägga det i en burk. Nu använde jag ytterlår av nöt den här gången, grytan går att göra med nötkött, kalv, fläsk (tex fläskkotletter) eller till och med kyckling, det är ju liksom såsen som är grejen här…
Jag kokar mitt dillköttpåkalv men det blir också väldigt gott på lamm. För några dagar sen var det torskrygg med brynt pepparrotssmör, idag blir det dillkött från Gammaldags husmanskost på nytt sätt, som jag skrev tillsammans med Annika Dahlqvist
Häll på buljongen och koka upp. 500 g grytbitar av kalv. 1 liter kalvbuljong. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g grytbitar av kalv 2 morötter 2 gula lökar 100 g purjolök 8 vitpepparkorn 1 lagerblad 1 liter kalvbuljong Dillsås