/ Anki och Håkan Sill Dijonnaise. Ja det blir faktiskt ytterligare en inlagd sill här i det Mårtenssonska köket denna veckan, den sista för detta året och samtidigt inläggning nummer 30 i samlingen, häpp
På kvällen blir det salade dijonnaise, potatissallad med ägg och tomat och gröna bönor. Plötsligt händer det, skriver Triss i sin reklam och så ser man en bild där någon har skapat fram en nyhet
Dijonnaise. Servera kycklingspetten med dijonnaise. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Lägg i en bunke tillsammans med finhackad rosmarin, citronskal, -saft, olja och honung
Om du inte har Dijonnaise hemma kan du blanda vanlig dijonsenap med lite majonnäs. 2 msk Dijonnaise2 dl creme fraiche - vanlig eller mjölkfri, sojabaserad2 små vitlöksklyftor - pressadeskal och pressad saft av en lime½ - 1 tsk örtsalt av valfri sort - jag tog favoriten Italiensk sallad från The Spice Tree
Vispa ihop olja, vatten, Dijonnaise, salt och peppar i den bunke som salladen ska serveras ur. 800 - 900 g potatis½ dl rapsolja av jungfrukvalitet½ dl vatten2 msk Dijonnaisevitlökssalt och svartpeppar från kvarn1 dl urkärnade, svarta oliver eller blandade gröna och svarta1 dl soltorkade körsbärstomater1 liten burk marinerade kronärtkockshjärtan i olja80 - 100 g ruccolaKoka potatisen
Blanda ihop yoghurt, Dijonnaise, dill, limesaft och fiskkrydda, och rör ned laxen, löken och äggen. ½ rödlök1 vitlöksklyfta2 hårdkokta, kalla ägg2 dl grekisk eller turkisk yoghurt1 msk Dijonnaise½ knippe dill75 g kallrökt lax - jag var bekväm och tog färdigtärnad s k pastalax1 tsk fiskkrydda, Singökrydda½ msk limesaftsalt, svartpepparGarnering