Dijonnaise recept

Sill dijonnaise

Sill dijonnaise

/ Anki och Håkan Sill Dijonnaise. Ja det blir faktiskt ytterligare en inlagd sill här i det Mårtenssonska köket denna veckan, den sista för detta året och samtidigt inläggning nummer 30 i samlingen, häpp
Dijonnaise och tomatconcassé

Dijonnaise och tomatconcassé

Dijonnaise 4 port. Dijonnaise 4 port. 2 dl majonnäs. 2 vitlöksklyftor. 2-3 tsk Dijon, fransk senap. 1 msk finhackad rosmarin

Dijonnaise

Vispa crème fraiche så att den blir fast. Vänd ner övriga ingredienser och smaka av med salt. 2 dl Arla Köket® crème fraiche
Kycklingspett med dijonnaise

Kycklingspett med dijonnaise

Dijonnaise. Servera kycklingspetten med dijonnaise. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Lägg i en bunke tillsammans med finhackad rosmarin, citronskal, -saft, olja och honung
Pepparstek på fläskfilé med gräddsås

Pepparstek på fläskfilé med gräddsås

2 msk dijonsenap, eller ännu hellre ”dijonnaise”. 5-1 msk soja 2 msk dijonsenap, eller ännu hellre ”dijonnaise” flingsalt och nymalen svartpeppar
Omelettwrap

Omelettwrap

Lägg på skinka, ost, dijonnaisen och isbergsbladet och rulla ihop. Ingredienser. 2 ägg. 1 msk grädde eller vatten
Lime- och vitlöksdoftande sås till lax

Lime- och vitlöksdoftande sås till lax

Om du inte har Dijonnaise hemma kan du blanda vanlig dijonsenap med lite majonnäs. 2 msk Dijonnaise2 dl creme fraiche - vanlig eller mjölkfri, sojabaserad2 små vitlöksklyftor - pressadeskal och pressad saft av en lime½ - 1 tsk örtsalt av valfri sort - jag tog favoriten Italiensk sallad från The Spice Tree
Pepparstek på fläskfilé med gräddsås

Pepparstek på fläskfilé med gräddsås

Sås1 dl vatten 1 dl köttbuljong (från tärning eller fond, ej koncentrerad) 3 dl vispgrädde (eller matlagningsgrädde) 0,5-1 msk soja 2 msk dijonsenap (eller ännu hellre "dijonnaise") flingsalt svartpeppar, nymalen
Lättgjord potatissallad med kronärtskockshjärtan, oliver, ruccola och soltorkade tomater

Lättgjord potatissallad med kronärtskockshjärtan, oliver, ruccola och soltorkade tomater

Vispa ihop olja, vatten, Dijonnaise, salt och peppar i den bunke som salladen ska serveras ur. 800 - 900 g potatis½ dl rapsolja av jungfrukvalitet½ dl vatten2 msk Dijonnaisevitlökssalt och svartpeppar från kvarn1 dl urkärnade, svarta oliver eller blandade gröna och svarta1 dl soltorkade körsbärstomater1 liten burk marinerade kronärtkockshjärtan i olja80 - 100 g ruccolaKoka potatisen
Gumröra på mitt sätt

Gumröra på mitt sätt

Blanda ihop yoghurt, Dijonnaise, dill, limesaft och fiskkrydda, och rör ned laxen, löken och äggen. ½ rödlök1 vitlöksklyfta2 hårdkokta, kalla ägg2 dl grekisk eller turkisk yoghurt1 msk Dijonnaise½ knippe dill75 g kallrökt lax - jag var bekväm och tog färdigtärnad s k pastalax1 tsk fiskkrydda, Singökrydda½ msk limesaftsalt, svartpepparGarnering
Min bästa Skagenröra

Min bästa Skagenröra

Jag tycker om att ha i Dijonnaise, men om du inte har det hemma kan du i stället ta lite mer majonnäs och någon tesked Dijonsenap