Dela potatisen och blanda medsenapen. Potatissallad ca 10 portioner ca 1,5 kg Färskpotatis 1 rödlök 1 knippe rädisor Lite färsk basilika 1 påse ruccola 2 tomater 1msk dijonsenap en skvätt vinäger En skvätt olivolja Lite parmesan eller annan smakrik ost 1. 1msk dijonsenap
4 800 g potatis 3 schalottenlökar 1/2 dl hackad dill och persilja 1 - 1 1/2 msk kapris Sås 1 msk vinäger 2 tsk fransksenap 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 krm socker 3 msk raps- eller olivolja 1 msk vatten Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
När potatisen är färdig, häll av vattnet för att sen hälla hälften av potatisen i skålen, lägg på hälften av löken och tomaten, på med resten av potatis, lök och tomat
Blanda salladssåsen medan potatisen kokar. Lägg den i en skål eller djupt serveringsfat. Så här gör du 30 minuter Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten
Koka potatisen med skal. vispa senap och vinäger och tillsätt oljan försiktigt. Om potatissalladen känns för stabbig så rör ner några matskedar kokande vatten
Riktigt god potatissallad som en kollega gör på jobbet. Man får testa sig fram tills det smakar bra =)tärnad potatiskaprishackad rödlök eller strimlad purjolökgrovkornig senap (någon matsked)hälften gräddfil hälften creme fraichesalt och peppar
Skiva den varma potatisen och lägg den i en skål, varvad med schalottenlök och kryddgrönt. Strö över kapris och servera potatissalladen till rökt kött, grillad korv eller kall skivad rostbiff
Potatissallad. 1 kg färskpotatis 2 msk olivolja salt & peppar ½ dl kapris 3 schalottenlökar ½ dl persilja 2 msk färsk dragon Vinägrett. 2 msk rödvinsvinäger 1 msk dijonsenap 1 dl rapsolja salt & peppar Sätt ugnen på 225°C. - Läs hela inlägget här 1 kg färskpotatis. 1 msk dijonsenap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.