mixa blåbären till en puré med en stavmixer eller liknande. Rör försiktigt i blåbärs purén med en sked lite slarvigt (det blir jättefint när man skär upp cheesecaken än bara en tråkig blå färg som man får när man blandar ordentligt)
Blåbär & vanilj cheesecake. Rör försiktigt ner blåbären i blandningen. 60 gram blåbär. 2 st sockerfria digestivekex. Bryt digestivekexen i bitar i 2 olika skålar. Häll röran över digestivekexen i de 2 skålarna, hälften hälften. 60 gram blåbär. 2 st sockerfria digestivekex
Varva mascarpone med kexsmul och blåbär i fina höga glas. 50 g digestivekex( ca 4-5 st beroende på vilken sort man köper). Färska blåbär (jag hade ca 150 g). 50 g digestivekex( ca 4-5 st beroende på vilken sort man köper). Färska blåbär (jag hade ca 150 g)
Färska blåbär till garnering+digestivekex. Häll på en del till och strö över krossade digestivekex, häll på den sista smeten och ett lager med digestivekex
112-15 Digestivekex. 1ca 2 dl frysta bär (hallon/blåbär). 1Botten 12-15 Digestivekex 50 g rumstempererat smör eller margarin Fyllning 4 gelatinblad 2 ägg 400 g Philadelphiaost 2 dl crème fraiche 1,5 dl socker 1 tsk vaniljsocker 4 msk vatten Glasyr 1 gelatinblad 2 msk socker 4-5 msk vatten ca 2 dl frysta bär (hallon/blåbär)Börja med att finfördela kexen i en mortel, matberedare eller för hand i en bunke
8 digestivekex. 3 dl blåbär. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 2 ägg 1½ dl Arla® vispgrädde 1 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker rivet skal och saft av 1 liten citron 2 dl Arla Köket® ekologisk crème fraiche 8 digestivekex 3 dl blåbär
Sen är han extrems svag både för citron och blåbär och om det är något han ber om att jag ska göra så är det cheesecake så det här en kombination av alla de sakerna som blev precis som jag ville och han tog faktiskt två portioner