Gå direkt till receptet. Lata helgdagar. God knows I need them. Att få äran att laga mat långsamt, låta bubbla halva dagen, det är en lyx utan dess like
Det här är en gåva till mänskligheten, ett vin som efter avslutad jäsning har fått vila 31 år på fat innan buteljering och det till ett pris som är på samma nivå som 8 cl av ett enkelt dessertvin på krogen. 8 cl av ett enkelt dessertvin på krogen
Marsalavin är ett italienskt dessertvin från Sicilien, bärnstensfärgat och sött. Artusi ger oss tre varianter på risotto som man gör den i Milano, med saffran
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Vi blev väldigt nöjda med alla smakerna, speciellt den med päron och chevre som vi var helt överens om hade suttit fint som drinktilltugg, förrätt eller varför inte som en efterrätt till ett gott dessertvin
Pajdeg. Lägg socker, mjöl, smör, vatten och ägg i en matberedare och kör till en deg. Forma degen till en boll och platta ut den lite mellan plastfolie
Icewine (dessertvin). Skär vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem i en kastrull. Blanda samman Milda mat & visp, mjölk, gelésocker och eventuell smaksättning och koka i minst 1/2 minut
Knapriga mandelskorpor att doppa i dessertvinet. Italiensk afton. Gott, italienskinspirerat småplock på fredagkvällen är ganska oslagbart till ett glas vin
Vi brukar dock äta ganska sent och hinner vanligen med efterrätten precis innan tolvslaget, så då fungerar det bra att korka upp champagnen/mousserande vinet till efterrätten och sedan skåla i densamma till tolvslaget, I annat fall passar ett sött porlande dessertvin med parfaiten, exempelvis en Asti
servera gärna något sött dessertvin till. Gjorde chokladfondant som fredagens efterrätt. Har nog bara gjort det en gång tidigare och då blev jag inte så imponerad, blev mer som en vanlig muffins gjord på kladdkakesmet