Dansk sås recept

Dansk fläskstek med knaprig svål (mjölkfri)

Dansk fläskstek med knaprig svål (mjölkfri)

Sila vattenstekspadet – det blir världens godaste sås. När vi åker över till Danmark så brukar jag passa på att äta anka eller dansk fläskstek för det finns ingen som kan tillaga det som just danskar
Dansk fleskestej med rödkål

Dansk fleskestej med rödkål

ca 1 ½ kg fläskstek på ben med svål. 2–3 msk salt. 3–4 dl vatten. 2 skalade morötter, i grova bitar. 2 äpplen, i grova bitar
Dansk fläskstek

Dansk fläskstek

Låt köttet vila en stund innan det skäres upp och serveras tillsammans med potatis, äppelmos, varm rödkål, sås och grönsaker
Dansk ribbestek med inlagd kål

Dansk ribbestek med inlagd kål

Låt såsen bli varm. Servera ribbesteken med sockerstekt potatis, sås, rödkål och äppelmos. Låt sås-en småkoka under omrörning i 5 minuter. 5 msk strösocker Gräddsås sky från steken 2
Dansk fläskstek med knaprig svål

Dansk fläskstek med knaprig svål

Sila såsen och servera den tillsammans köttet. sås. Låt såsen koka sakta i 10 minuter, smaka av med salt, peppar och ev mer fond
Dansk husman

Dansk husman

) Såsen mmm. Igår blev det en riktig söndagsmiddag här i vårt kök/matrum, en dansk flaeskesteg stod på bordet
Dansk fläskstek med spröd svål

Dansk fläskstek med spröd svål

Låt köttet vila en stund innan det skäres upp och serveras tillsammans med kumminpotatis, äppelsalsa, katrinplommon, sås och grönsaker
Dansk fläskstek

Dansk fläskstek

Sås. I söndags hade vi ett halleluljamoment här köket när herr M äntligen lyckades få till den perfekta knaprigheten på en fläskstek med danskt ursprung
Dansk fläskstek med gräddsås

Dansk fläskstek med gräddsås

Gräddsås. Servera med sås, stekt potatis, rödkål och brysselkål. Skåra fläsksvålen med en vass kniv i tunna snitt med ca 1/2 cm mellanrum
Dansk remoulade

Dansk remoulade

Rör ner majonnäsen och senapen i crème fraichen. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. Smaka av med salt och peppar
Dansk fleskestej med rödkål

Dansk fleskestej med rödkål

När steken är klar, häll av och spara stekskyn till såsen. En dansk klassiker till söndagsmiddagen i Tina Nordströms tappning
Dansk fläskstek

Dansk fläskstek

Gör såsen till fläsksteken. Varm rödkål, inlagd gurka, pickles, brysselkål och eventuellt svartvinbärsgelé kan du servera till den danska fläsksteken
Dansk fläskstek med spröd svål

Dansk fläskstek med spröd svål

Låt köttet vila en stund innan det skäres upp och serveras tillsammans med kumminpotatis, äppelsalsa, katrinplommon, sås och grönsaker
Dansk ribbestek med inlagd kål

Dansk ribbestek med inlagd kål

Låt såsen bli varm. Servera ribbesteken med sockerstekt potatis, sås, rödkål och äppelmos. Låt sås-en småkoka under omrörning i 5 minuter. 5 msk strösocker Gräddsås sky från steken 2
Dansk fläskstek med spröd svål

Dansk fläskstek med spröd svål

Låt köttet vila en stund innan det skäres upp och serveras tillsammans med kumminpotatis, äppelsalsa, katrinplommon, sås och grönsaker
Dansk ribbestek med inlagd kål

Dansk ribbestek med inlagd kål

Låt såsen bli varm. Servera ribbesteken med sockerstekt potatis, sås, rödkål och äppelmos. Låt sås-en småkoka under omrörning i 5 minuter. 5 msk strösocker Gräddsås sky från steken 2
Dansk fläskstek med knaprig svål

Dansk fläskstek med knaprig svål

Sila såsen och servera den tillsammans köttet. Sås. Låt såsen koka sakta i 10 minuter, smaka av med salt, peppar och ev mer fond