Dansk flæskesteg var det alltså och det är faktiskt första gången vi lagat till det, vi har tidigare gett oss på den så kallade ribbestekenmed hyfsat bra svålresultat men denna gången blev det precis så knaprigt som man drömmer om
Den här gången använde jag en klassisk danskribbestek, som är fläsksida med revben och svål. Här har vi den klassiska varianten medknaprigsvål, vilket gör det extra intressant att äta
En klassisk dansk Flæskesteg med rödkål är otroligt gott. Fyll på med vatten så att svålen är täckt. Medan steken är i ugnen passar man på och gör såsen
Ungefär två dagar innan revbensspjällen ska serveras alternativt vid tillagning skär du ett rutmönster (oftast redan skuret) genom svålen och gnider in den med salt, gärna flingsalt, peppar (och salvia)
Ibland säljs köttet som ribbestek, köp en rejälv bit. Servera med de klassiska tillbehören. Detta receptet ger en riktigt knaprigsvål, precis som det ska vara