Dansk ribbestek med knaprig svål recept

Dansk fläskstek

Dansk fläskstek

Dansk flæskesteg var det alltså och det är faktiskt första gången vi lagat till det, vi har tidigare gett oss på den så kallade ribbestekenmed hyfsat bra svålresultat men denna gången blev det precis så knaprigt som man drömmer om
Ribbestek

Ribbestek

En riktigt dansk söndagsstek - fläskstek medsvålen kvar. Om du vill göra som danskarna smakar du av med lite socker
Krispigt fläsk med salvia från trädgården!

Krispigt fläsk med salvia från trädgården!

Den här gången använde jag en klassisk danskribbestek, som är fläsksida med revben och svål. Här har vi den klassiska varianten medknaprigsvål, vilket gör det extra intressant att äta

Pågens Funs!

Dansk Flæskesteg - ribbestekmedknaprigsvål. En klassisk dansk Flæskesteg med rödkål är otroligt gott

Platino Pink Moscato

Dansk Flæskesteg - ribbestekmedknaprigsvål. En klassisk dansk Flæskesteg med rödkål är otroligt gott

Poggio Rosato Toscana

Dansk Flæskesteg - ribbestekmedknaprigsvål. En klassisk dansk Flæskesteg med rödkål är otroligt gott

Grattis till vinnarna!

Dansk Flæskesteg - ribbestekmedknaprigsvål. En klassisk dansk Flæskesteg med rödkål är otroligt gott
Jag tävlar!

Jag tävlar!

Dansk Flæskesteg - ribbestekmedknaprigsvål. En klassisk dansk Flæskesteg med rödkål är otroligt gott

Norsk/Dansk ribbestek med knaprig svål

Ungefär två dagar innan revbensspjällen ska serveras alternativt vid tillagning skär du ett rutmönster (oftast redan skuret) genom svålen och gnider in den med salt, gärna flingsalt, peppar (och salvia)

Dansk fläskstek

Ibland säljs köttet som ribbestek, köp en rejälv bit. Servera med de klassiska tillbehören. Detta receptet ger en riktigt knaprigsvål, precis som det ska vara