Smula ner jästen i mjölken. Häll mjölken i en bunke och vispa i marsanpulvret. Ca 18 st50 g jäst2 ½ dl mjölk1 ägg1/2 tsk salt2 msk strösocker8–10 dl vetemjöl400 g smör. Fyllning 2 dl mjölk 5 msk marsanpulver 1–2 dl hallonsylt
Lös upp jästen i mjölken, blanda sedan med mjöl och arbeta till en deg. 4 dl mjölk. Bakade lite härligt mumsiga frallor i helgen, man kavlar in lite smör vilket gör de så goda
Späd med steksky, grädde och mjölk och koka under omrörning, ca 5 minuter. 1 dl mjölk. Skåra fläsksvålen med en vass kniv i tunna snitt med ca 1/2 cm mellanrum
Tillsätt mjölk och grädde under omrörning samt liten skvätt vatten. Varm rödkål, inlagd gurka, pickles, brysselkål och eventuellt svartvinbärsgelé kan du servera till den danska fläsksteken
Smula jästen och häll över den fingervarma mjölken. 2 dl mjölk. 2 dl mjölk. Den här längden bakade jag idag inspirerad av besöket i Skagen tidigare i sommar
Blanda mjölk och ströbröd i en skål. 5 dl mjölk. Tillsätt färs, ägg, salt och peppar. Forma smeten till 4 biffar och stek dem i en stekpanna med smör, ca 3 minuter per sida
Smält smör och tillsätt mjölken. Kommer inte ihåg var receptet kommer ifrån eller varför den heter just dansk drömkaka men det som jag antagligen föll för i receptet och som fick mig att lägga det i sparahögen var nog farinsockret i toppingen som ger kokosen lite extra god och knäckig smak
1 l mjölk. Värm ugnen till 175º. Smörj en långpanna, 30x40 cm, strö på strö bröd. Första lagret. Blanda mjöl, smör och pekannötter (spara lite nötter till garnering)