Kommer inte ihåg var receptet kommer ifrån eller varför den heter just danskdrömkaka men det som jag antagligen föll för i receptet och som fick mig att lägga det i sparahögen var nog farinsockret i toppingen som ger kokosen lite extra god och knäckig smak
Så därför var jag redan på annandagen igång och bakade danskäppelkaka. Detta receptet är en omarbetad version av Camilla Plums äppelkaka där jag har tillsatt kardemumma och vaniljsocker till kaksmeten och strött farinsocker över kakan
Danskdrömkaka. Förvara i kyl tills kakan satt sig, gärna över natten. Glutenfri mandelkaka. Ta ut kakan och bred på fyllning 2. Äppelkaka med kokostosca ca 35 bitar
Fördela resten av glasyren ovanpå kakan (se bild). Sätt ugnen på 180 grader. Smöra och klä 2 runda formar, 18 cm i diameter, med bakplåtspapper i bottnarna
Grädda kakan i 20-25 minuter, tills en bakpinne kan stickas i kakan, ca 5 cm från mitten, och kommer torr ut. Låt kakan svalna i formen 30 minuter. Stjälp upp kakan på ett bakgaller, där den får svalna helt i 2 timmar. Tag bort grytan från värmen och ställ den på ett kallt ställe i 1 timme, till konsistensen är lagom att bredas på kakan
Jag var bara tvungen att fylla huset med ett fång av denna doftrika blomma i söndags och jag kom i en sådan sommarfeeling att jag i bara farten bakade bland det somrigaste som finns, sockerkaka och så dukade jag riktigt sommarfint med Kunglig Dansk
Det är ett danskt bolag som ökat otroligt på senare år. Trots att jag egentligen inte är speciellt förtjust i vintern måste jag erkänna att det är lite mysigt med all snö och skönt att det är kallt så den ligger kvar
Kransekage är en dansk specialitet som går snabbt och lätt att baka och som är både lyxig och god att servera som en sötsak till kaffet – eller som i Danmark
Flödebollar är ett danskt bakverk av maräng på kaka täckt med choklad. Jag har gjort två varianter på bottnarna, en med lakritsbotten ( favorit av många på redaktionen testade flödebollarna) och en med underbart kolakaka