Lägg köttet på galler över långpannan med svålsidan uppåt och ringla över pressad apelsinsaft. Tillsätt grädden och smaka av med salt, peppar och eventuellt pressad apelsinsaft
Lägg köttet på galler över långpannan med svålsidan uppåt och ringla över pressad apelsinsaft. Tillsätt grädden och smaka av med salt, peppar och eventuellt pressad apelsinsaft
Lägg köttet på galler över långpannan med svålsidan uppåt och ringla över pressad apelsinsaft. Tillsätt grädden och smaka av med salt, peppar och eventuellt pressad apelsinsaft
Pressa apelsinen och riv äpplet på den grova sidan av rivjärnet. Tillsätt resten av filmjölken och därefter olja, apelsinsaft, rågkorn, aprikoser, katrinplommon, äpple, salt, fyra sädesslag och det mesta av vetemjölet
Dels är det ofta dansk fläskfilé som finns till salu och jag vägrar köpa danskt fläsk sedan jag såg en dokumentär om dansk grishållning för något år sedan som fick mig att känna mig synnerligen illa till mods (jodå, det finns dansk gris som har det jättebra men du kan lita på att det inte är den som säljs till vrakpris i svenska affärer)
Tyvärr fick vi krångel med planet och tvingades gå ned i Köpenhamn (läs återvända till vår altan) där passagerarna blev bjudna på rød pølse, Gammel Dansk och Carlsberg
Grönkålspaj med valnötter & cheddarost, fänkålssallad med apelsin & oliver, bröd med aprikoser & linfrö, mjuk pepparkaka med lingon, dadel&valnötsbollar med citron samt möglig ost i form av engelsk stilton och dansk gräddädel
Mannen som lagagade maten och som äger stället är en pratglad Dansk kanske vi ska säga också. De hade flera ekologiska drickor, jag tog apelsin/mango och Erik Cola
Lakrids by Johan Bülow är dansk choklad av högsta klass. Precis dagarna innan festivalen tog de dessutom fram en Festivalspecial med ett hölje av apelsin, morot och ingefära – Läcker, innovativ och fräsch
Tjejernas rostade med ost och apelsinmarmelad, vi har varit utan brödrost en längre tid så nu rostas det här vill jag lova i den nya rosten som kom i julveckan
Ekologiska grönsaker och frukter levereras till dörren tillsammans med recept framtagna av Mads Bo, som är Danmarks ledande juicemästare och smoothieexpert, känd från dansk TV, författare, föredragshållare och grundare av High on Life och JuiceSverige
½ msk rivet apelsinskal. ½ msk rivet apelsinskal. 3 st apelsiner. Gör sedan fyllningen, skala de 3 apelsinerna så att du enbart har kvar fruktköttet och skiva sedan ned i mindre bitar. I den smorda ugnssäkra formen häller du i 5 dl av blossas alkoholfria glögg, 1 tsk ankfond (finns på magasin), ½ msk med rivet apelsinskal (inget vitt skall med), samt placera ut inälvor från ankan. 3 st apelsiner