Dansk apelsin recept

Dansk fläskstek med spröd svål

Dansk fläskstek med spröd svål

Lägg köttet på galler över långpannan med svålsidan uppåt och ringla över pressad apelsinsaft. Tillsätt grädden och smaka av med salt, peppar och eventuellt pressad apelsinsaft
Dansk fläskstek med spröd svål

Dansk fläskstek med spröd svål

Lägg köttet på galler över långpannan med svålsidan uppåt och ringla över pressad apelsinsaft. Tillsätt grädden och smaka av med salt, peppar och eventuellt pressad apelsinsaft
Dansk fläskstek med spröd svål

Dansk fläskstek med spröd svål

Lägg köttet på galler över långpannan med svålsidan uppåt och ringla över pressad apelsinsaft. Tillsätt grädden och smaka av med salt, peppar och eventuellt pressad apelsinsaft
Danskt fruktbröd

Danskt fruktbröd

Pressa apelsinen och riv äpplet på den grova sidan av rivjärnet. Tillsätt resten av filmjölken och därefter olja, apelsinsaft, rågkorn, aprikoser, katrinplommon, äpple, salt, fyra sädesslag och det mesta av vetemjölet
Helstekt sidfläsk med chilihetta

Helstekt sidfläsk med chilihetta

Fläsk kan ju vara himmelskt gott ibland, särskilt den danska fläsksteken som jag njöt av några gånger förra veckan i Skagen

Julbord 2010

apelsin. ) lax (kallrökt) (gick åt ca 0,5 kg) creme fraiche (2 förpackningar) hackad rödlök (2 st) ishavsrom (2 förpackningar) rökt ål ägg (gick åt 9 st) bröd (vörtbröd, fint bröd och dansk rågbröd. Totalt gick det åt ca 1 bröd) ost & smör rödkålssallad (rödkål, apelsin, feta, dressing. skal från 1 apelsin + apelsinsaften, vitvinsvinäger, salt, olivolja) ruccolasallad (ruccola i bottnen, galiamelon i bitar, skivad rödlök, salt & peppar) Janssons frestelse Julskinka & kött köttbullar prinskorv senap Mamma & Pappas hemmagjorda brunkål Mormor Sivs leverpastej rödbetsallad (gjorde på 1 kg. 1 apelsin
Grilla, grilla, grilla

Grilla, grilla, grilla

Dels är det ofta dansk fläskfilé som finns till salu och jag vägrar köpa danskt fläsk sedan jag såg en dokumentär om dansk grishållning för något år sedan som fick mig att känna mig synnerligen illa till mods (jodå, det finns dansk gris som har det jättebra men du kan lita på att det inte är den som säljs till vrakpris i svenska affärer)
Supén och dagen efter

Supén och dagen efter

Grönkålspaj med valnötter & cheddarost, fänkålssallad med apelsin & oliver, bröd med aprikoser & linfrö, mjuk pepparkaka med lingon, dadel&valnötsbollar med citron samt möglig ost i form av engelsk stilton och dansk gräddädel
På Crepperiet

På Crepperiet

Mannen som lagagade maten och som äger stället är en pratglad Dansk kanske vi ska säga också. De hade flera ekologiska drickor, jag tog apelsin/mango och Erik Cola

Lakritsfestivalen 2015

Lakrids by Johan Bülow är dansk choklad av högsta klass. Precis dagarna innan festivalen tog de dessutom fram en Festivalspecial med ett hölje av apelsin, morot och ingefära – Läcker, innovativ och fräsch
Vår Jul

Vår Jul

Tjejernas rostade med ost och apelsinmarmelad, vi har varit utan brödrost en längre tid så nu rostas det här vill jag lova i den nya rosten som kom i julveckan
Att välja matkasse – Tips!

Att välja matkasse – Tips!

Ekologiska grönsaker och frukter levereras till dörren tillsammans med recept framtagna av Mads Bo, som är Danmarks ledande juicemästare och smoothieexpert, känd från dansk TV, författare, föredragshållare och grundare av High on Life och JuiceSverige
Dansk Jul: Ugnsbakad Anka / Stegt And

Dansk Jul: Ugnsbakad Anka / Stegt And

½ msk rivet apelsinskal. ½ msk rivet apelsinskal. 3 st apelsiner. Gör sedan fyllningen, skala de 3 apelsinerna så att du enbart har kvar fruktköttet och skiva sedan ned i mindre bitar. I den smorda ugnssäkra formen häller du i 5 dl av blossas alkoholfria glögg, 1 tsk ankfond (finns på magasin), ½ msk med rivet apelsinskal (inget vitt skall med), samt placera ut inälvor från ankan. 3 st apelsiner
Egen sherry

Egen sherry

Nu har jag silat den, använt rågen till danskt rågbröd och buteljerat samt ställt flaskorna för utvecklandet av den ultimata smaken