Fisk- och skaldjurssoppa med smak av curry4 portioner 400 g vit fiskfilé (t ex torsk)o,5 purjolök1 vitlöksklyfta1 msk curry7 dl fiskbuljong (vatten+tärning)400 g körsbärstomater2 dl creme fraiche200 g skalade räkor2 msk pressad citron1 tsk sambal oelekSaltPepparPersilja till garnering Gör så härTärna fisken och salta denLägg den sedan åt sidanFinhacka purjo Fräs purjon mjuk i en kastrullPressa ner vitlökPudra över curryFräs ytterligare någon minut Häll på buljongTillsätt körsbärstomater och creme fraicheLåt koka 5-10 minuterTillsätt fisken och låt sjuda ytterligare 5-10 minuterLägg i räkorna och låt dem bara bli varmaTa av från värmenSmaka av med citron, sambal oelek, salt och pepparStrö över persilja innan servering Mazarinkaka8-10 bitar 250 g riven mandelmassa100 g rumsvarmt smör3 ägg0,5 dl vetemjölKolakräm1,5 dl vispgrädde1 dl mörk sirap4 äggulor50 g hackad mjölkchoklad25 g hackad mörk choklad (70%)0,5 msk pressad citronsaft0,5 tsk saltToppingFintärnad ananas Gör så härBlanda mandelmassa och smör med elvispTillsätt ägg och sist mjölHäll smeten i en rund form ca 24 cm i diameterklädd med bakplåtspapperGrädda i 200 grader i ca 15 minuterLåt svalnaHäll grädde, sirap och äggulor i en kastrullVärm under vispning på låg värme tills du ser första bubblanVar försiktig så gulan inte koagulerar och blir grynigLägg i den hackade chokladenRör till en jämn krämSmaka av med citron och saltHäll över i en bunke och låt kallna, ca 1 timmeFördela kolakrämen på mazarinkakanStrö över ananastärningarSkär i bitar Det blir inte alltid som man tänkt sig när man bakar och lagar mat