Mixa cornflakes, rågflingor, mjöl, socker och smör i matberedare. Garnera med jordgubbar och mynta. 2 dl cornflakes. 0,5 l jordgubbar. 2 dl cornflakes. 0,5 l jordgubbar
Tag av kastrullen ifrån plattan och rör i rice krispies och krossad cornflakes. (Jag vet, det är inte säsong för jordgubbar nu men jag fann spanska i butiken och kunde inte låta bli att köpa dom
krossade cornflakes. jordgubbar. Klä en fyrkantig form, cirka 15 x 15 cm, med bakplåtspapper• Smält chokladen och blanda ner krossade cornflakes• Bred ut massan i formen • Ställ kallt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter •Skiva jordgubbarna • Värm jordgubbssaften och vattnet i enkastrull • Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i denvarma saften • Fördela jordgubbarna och blåbären över denstelnade panna cottan i formen och häll gelén ovanpå • Låtstelna i kylen i ytterligare 3 timmar eller till nästa dag • Vidservering, lyft kakan ur formen och skär den i fyrkanter meden varm kniv
Blanda i krossad cornflakes. Vispa sönder jordgubbarna lite, så det inte är så stora bitar. Mandelkrisp45 g mjölkchoklad60 g mandelpraliné80 g cornflakes(jag använde K Special, har aldrig cornflakes hemma. Jordgubbskompott150 g jordgubbar60 g socker10 g citronsaft4 g gelantinbladLägg gelantinbladen i kallt vatten. Koka upp jordgubbar, socker och citronsaft, koka på låg värme i ca 10 minuter. 80 g cornflakes
Krossa Branflakes/Cornflakes med en kavel och blanda i. Koka upp socker, jordgubbar och citronpuré. När jordgubbarna börja mjukna vispa sönder dem lite så att bitarna ej blir för stora
Klassiska chokladbollar är ett måste på kalasbordet men även cornflakeskakor är en vinnare. Världens godaste kladdkaka, här kalasdekorerad med vimplar, tomtar och jordgubbar
Skölj gubbar och stjälkar innan du noppar jordgubbarna och skär av blasten på rabarbern. Somrig rabarber- & jordgubbspaj 1 liter jordgubbar (tinade eller färska) 6 – 8 rabarberstjälkar 2 msk socker Sätt ugnen på 200 grader. Halvera jordgubbarna och skär rabarbern i 3-4 cm stora bitar. Smulpaj 150 g rumsvarmt smör 3 dl vetemjöl 1 dl socker 2 dl cornflakes Blanda allt i en bunke tills det bildar en grynig deg och strö över frukten. Kram Karin 1 liter jordgubbar. 2 dl cornflakes
Smörj en liten mikrougnsfast form och bröa den med krossad cornflakes eller ströbröd. Låt svalna en stund och dekorera den därefter med florsocker, jordgubbar (eller annan frukt) och en klick vispad grädde
Vänd därefter cornflakes i chokladen så att de får en tunn hinna av choklad runt sig. Lägg jordgubbarna, sockret och citronsaften i en kastrull och koka upp blandningen
Jag förändrade recpetet lite genom att byta ut vetemjöl mot spelt och cornflakes mot branflakes (eftersom det var vad vi hade), saltet är också min idé och gav faktiskt pajen ett lyft