Karamelliserad Citrussill. Karamelliserad Citrussill. Det här är en sill som jag fick tipset av en läsare att prova, och då blev jag ju givetvis nyfiken och vill dela det med er
Ingredienser Portioner. 8 2 burkar inläggningssill (à 420 g) 1 dl ättiksprit (12 %) 2 dl socker 3 dl vatten 10 svartpepparkorn 1 liten rödlök ca 5 cm färsk ingefära 10 cm purjolök finrivet skal av 1 1/2 citron Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Citrussill med chili. Nu är årets sillinläggningar klara. Det blev fyra olika varianter denna gång. I de ”klara” sillarna har jag använt en vanlig 1-2-3-lag
Här följer två recpet – ett på en klassisk gammaldags inlagd sill och ett på en ljuvlig Vanilj- och Citrussill – som ska njutas på vårt julbord om några få dagar
Andra recept att kika på, om det är någon som inte bestämt sig för midsommarbuffé ännu är midsommartårta, karamelliserad citrussill, fantastiskt god pressgurka med chili eller varför inte en jordgubbstrifle
Koka upp ättikssprit, vatten och socker tillsammans med kryddorna och låt kallna. Skär sillen i bitar. Skär citrusfrukterna i hinnfria klyftor krama ur saften som finns kvar i och blanda den i ättikslagen
Finstrimla citron- och limeskal med ett zestjärn eller rivjärn (ej vitt kött). Rulla citron och lime (för att få ut mer saft) och pressa ut saften i en skål
Vi tycker om citrussill och gör limesill och citronsill sedan tidigare, dock i klar lag. Krämig citronsill - inlagd sill i mild citronsmakande sås av äggula, senap, olja, socker och crème fraiche med strimlad purjolök