Till påsk måste man äta sill. Personligen älskar jag senapsill. Det här receptet på senapsill kommer från min mamma och den är faktiskt den godaste senapsill jag ätit
Två egengjorda sillar blir det den här påsken. Sill är ju given så här till påsk. En som är medelhavsinspirerad och en som är frukt- och bär inspirerad
Måndag 30 mars 2015. Ingen påsk utan sill. Håller ni med. Vi kan i alla fall inte tänka oss en påskbuffé utan en endaste sillsort, det skulle kännas torftigt och som att något fattades oss
Jag är själv för “trygga sillar” men brukar experimentera varje jul. En jul provade jag på en saffranssill, men min mamma, som också är anhängare av “trygga sillar” blev förskräckt
Kaninen som dykt med huvudet ner i jorden är en chokladig upplevelse med en botten av chokladpudding blandat med grädde, eller, om du vill, gör en chokladmousse
1. Skölj filéerna i kallt vatten och skär dem i bitar. Koka en lag av ättikssprit, vatten, socker, krossad vitpeppar, krossad kryddpeppar, lagerblad och kryddnejlikor
Ja, nu har mannen fyllt år igen. Igår faktiskt men vi firade honom idag. Den påskbuffé som vi åt av igår gjorde oss minst sagt mätta och belåtna så det fick bli lite getost och vin till kvällen i all enkelhet
Till påsk blev det i år en cheesecake smaksatt med mango- och passionsfrukt. Ännu en Lomelino tårta. Jag dividerade länge över vad jag skulle baka och slutligen fastnade jag för den här, en lätt och fräsch efterrätt men gula inslag
Något som är väldigt enkelt och som du kan imponera med på julbordet, är att lägga in din egna sill. Grunden till inlagd sill är en lag kokt på ättika, socker och vatten
Rör ihop lagen tills sockret lösts upp. Salta lätt på insidan av sillen, vänd sedan skinnsidan på sillen i en blandning av lika delar vetemjöl och ströbröd
Har varit sugen på morotskaka så himla länge nu. så idag när jag jobbat hemifrån och väntat på att en massa uppdateringar och program installerats på alla datorerna (japp tro det eller ej men det finns vänta tid däremellan) så har jag bakat, varit bra samtidigt att komma upp ifrån köksstolen som jag sitter vid när jag sitter vid datorn, den är ju inte direkt så bra ergonomisk
Den här laxen är ingenting som jag kan ta åt mig äran av. Det är min svärmor Siris berömda festlax - helt enligt originalreceptet och med hennes egna ord - som alltid bjöds till förrätt när det vankades festligheter av olika slag, året om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.