2 msk limoncello (jag tog Cointreau, en fransk citruslikör). I en veckotidning som inte var helt ny hittade jag det här receptet när jag satt i väntrummet på en läkarmottagning och tyckte det lät gott
4 äggulor1 dl florsocker med citronsmak500 g Mascarpone (alt Ricotta för ett lite billigare alternativ)150 g vit choklad75 g finkrossade mandelbiskvier1 paket frysta tranbär - eller färska jordgubbar när det är säsong för det½ dl Limoncello eller annan citruslikör1 msk ljus agavesirapcitronmelissblad eller annat gröntBryt chokladen i mindre bitar, och smält den över vattenbad
3 dl vispgrädde200 g vit choklad2 äggulor2 msk citruslikör, t ex cointreau eller limoncello (jag hade hemmagjord limoncello, men har man inte det kan man pressa ner lite citronsaft och blanda i lite rivet citronskal istället. 2 msk citruslikör, t ex cointreau eller limoncello (jag hade hemmagjord limoncello, men har man inte det kan man pressa ner lite citronsaft och blanda i lite rivet citronskal istället
2 msk citruslikör t ex cointreau. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och rör ner ägg och kakao. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter
2 msk citruslikör. Sätt ugnen på 200 grader. Botten. Kör mandelmassan i matberedare tillsammans med äggvitorna till en smet eller riv mandelmassan grovt och blanda med äggvitan
4 2 dl kallt vatten 1 påse te med smak av nypon eller annat fruktörtte 2 dl tranbärsjuice 1 msk agavesirap eller honung 3 msk färskpressad limejuice 12 cl vodka 8 cl Cointreau (citruslikör) is Lägg till i inköpslistan