Citronpaj
Helena Toftling
Helena Toftling

Citronpaj

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 175 g smält smör
  • Fyllning
  • 3 st ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1,5 dl grädde
  • 2 st citroner, saft av + skal

Beskrivning

    1. Ställ ugnen på 200 grader. Smörj pajformen.

    2. Rör ihop alla torra ingredienser till pajdegen, och rör sist ner det avsvalnade smälta smöret. Tryck ut i formen cirka 24 cm, och ställ svalt i kyl medan du gör fyllningen.

    3. Rör / Vispa ihop ägg och socker för hand, vänd ner grädde och citronsaften + det rivna skalet. Vispa ihop för hand tills du har en jämn smet.

    4. Fyll upp pajskalet och grädda i cirka 30 minuter eller tills pajen stannat till sig i ugnen.

    5. Låt svalna ett par timmar ( eller gärna över natten )i kylskåp. Pudra ev. över florsocker innan servering & serveras med lättvispad grädde.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.