Pensla på olivolja på hela, även kanterna. ½ msk olivolja,. ½ msk olivolja. 12 g färsk jäst, 1,2 dl vatten 37-gradigt, 1 tsk salt, ½ tsk strösocker, ½ msk olivolja, 3-3,5 dl vetemjöl. 1 krossad vitlöksklyfta, ½ msk olivolja, havssalt, tomater, gulbetor eller zucchini, citron, potatis, rädisor, riven mozzarella eller annan ost, färska eller torkade örter
1,2 dl olivolja. rivet skal från 2 citroner och 2 apelsiner. 1,2 dl olivolja. rivet skal från 2 citroner och 2 apelsiner 2 dl blåbär/hallon (eller något annat bär du har liggande)
Smörj hela kycklingen med olivolja och salta ordentligt. Stick några hål i en ekologisk citron och lägg den i kycklingen tillsammans med några vitlöksklyftor
Häll i resten av saltet, sockret och olivoljan och fyll därefter upp burken med kokande vatten. Jag läste i en mattidning för ett tag sedan om att det var någon som älskade inlagda citroner och hade dem högt upp på sin lista över smarriga ingredienser
Citronolivolja får en riktigt god smak. Jag har tidigare skrivit om ättika, bikarbonat och kokosolja, så nu är det dags för citronen, som dessutom är vansinnigt god
Helt enkelt en minnesvärd smakupplevelse med mortlad timjan, vitlök, pressad citron och en skvätt vittvin från Adelaide Hills i Barossa Valley, Australien
I en liten större kastrull häller du i ½ dl olivolja. lite lite tuggmotstång så tar du kastrullen från plattan o tillsätter parmesan osten,citron skalet o lite salt o pappart
Skölj kålen och vänd den i olivolja och lägg i en ugnsfast form. Vi har precis i Foodtwist sortiment plockat in saltade citroner från en sydfransk leverantör