Jag gillar en tydlig olivoljesmak, mycket citron och tydlig sältaI vissa lägen räcker det bra med bara yoghurtsåser men det blir garanterat sju gånger godare med en het chilisås
Banka och finhacka citrongräset. Pressa saften ur lime och citron. Servera som förrätt med grillad citron, majonnäs smaksatt med överbliven marinad och en krispig grönsallad
Häll på kycklingfonden och lägg i löken och häll på såserna och citronsaften med lite av cecten. 2 msk stark chilisås. Matolja 600 g kycklingstek (lårfilé) skivas tunt 100 g shitakesvamp (delade) 100 g ostronskivling (rives i bitar) 100 g champinjoner (delade) 3 vitlöksklyftor (skivas) 3 cm ingefära (skivas) 1-2 färsk chili (skivas) 2 tsk socker 3 dl kycklingfond (hemmagjord) 2 gul lök (skivas eller båtar) 3 msk ostronsås 2 msk stark chilisås 1 msk soja ½ tsk sesamolja Maizena till redning 150 g purjolök (skivas)
Garnera med paprika, stenbitsrom, chilisås, citronklyftor och dill. Häll lite citronsaft över cocktailen och servera tillsammans med en skiva rostat bröd