Cidersås recept

Cidersås till kyckling

Cidersås till kyckling

Igår så lagade jag fyllda kycklingfiléer och till dem gjorde jag en cidersås och receptet på den kommer här
Cidersås

Cidersås

Skala löken och äpplet. Hacka lök och äpple så fint du kan. Fräs lök och äpple i en såskastrull i smör och olivolja i några minuter utan att det tar färg
Kyckling med cidersås

Kyckling med cidersås

Kyckling med cidersås. 6 port. 700 g kyckling. smör. salt. peppar. 2 scharlottenlökar. 2 vitlöksklyftor. 1 litet äpple (el
Fläskfilé i cidersås

Fläskfilé i cidersås

Cidersåsen. Cidersåsen. 6 port. 2 fläskfiléer alt. 1 fläskytterfilé. Smör till stekning. Salt och nymalen svartpeppar
Fläskfilé i cidersås

Fläskfilé i cidersås

En lite annorlunda tvist med cidersås, ni måste prova. Cidersås är inte mer konstigt än en gräddsås på sky, smaksatt med cider
Kotlett med cidersås

Kotlett med cidersås

Salta och peppra kotletterna och bryn dem på båda sidor i smör. Skala steklöken och låt steka med ett par minuter
Ankbröst med svartrotspuré, cidersås och vårprimörer

Ankbröst med svartrotspuré, cidersås och vårprimörer

Ankbröstfilé 400 gSvartrotspuré Svartrot 150 gSmör 50 gGrädde 0,5 dlCreme fraiche 2 mskCidersåsTorr/halvtorr äppelcider 2 dlGrädde 2 dlTillbehörSparrisFärsk lökEndivesalladSmörSalt & pepparRecept1
Fläskrulader i cidersås med rotfruktsmos

Fläskrulader i cidersås med rotfruktsmos

Allting passar fantastiskt bra tillsammans men cidersåsen är nog det som höjer rätten enligt mig. Fläskrulader fyllda med västerbottenost i cidersås med rotfruktsmos och rårörda lingon 4 personer 600g utskuren fläskkotlettrad 120g västerbottenost 2 dl torr äppelcider 2 dl vispgrädde 2 msk finstrimlade persiljeblad 120g skalad kålrot 120g skalad rotcelleri 140g skalad morot 120g skalad potatis 50 skalad gul lök 60g smör 2 dl lingon 2 msk socker vetemjöl salt & peppar Tärna alla rotfrukter och löken i centimeterstora kuber
Anka med cidersås och savoykål

Anka med cidersås och savoykål

När baconen är tillagad är det dags att servera tillsammans med ankbrösten och cidersåsen. Skär ett rutmönster i skinnet på varje ankbröst, skär inte för djupt, endast skinnet ska skåras