Eller enbart som det är med lite smör på. Ända sen jag såg Paul Hollywood baka Ciabattabröd i Hela England bakar så har jag varit sjukt sugen på att baka sånt själv
Ciabatta med Parmaskinka och Feta 4 st. 4 ciabattabröd 8-12Â skivor Parmaskinka eller annan lufttorkad skinka 200 g fetaost 1 rödlök 1 påse färdigskuren sallad (t. bistro, maché, babyspenat) Morötter Dela ciabattabröden Bre lite smör på de båda halvorna Fördela salladen på de undre halvorna Skär eventuellt bort fettranden på skinkan, lägg 2-3 skivor ovanpå salladen Skär fetaosten i 16 korta stänger, fördela ovanpå skinkan Skiva rödlöken tunt och toppa med den Lägg på de övre ciabattahalvorna Rulla eventuellt in i smörgåspapper/servett så håller de ihop bättre Skär morötterna i stavar och servera som tillbehör Foto. 4 ciabattabröd
Bred smör på ciabatta och grilla den gärna lite i ugnen. t ex ciabatta eller baguette. Lägg på ciabattans överdel och vira in smörgåsen i aluminiumfolie så det går lätt att äta
Jag äter dem helst med smör och ost till en god kopp kaffe. Kan man göra annat än älska välbakade ciabattabröd med segt härligt skal och mjukt innanmäte med stora lufthål
Under tiden blandade jag ihop smör med lite olivolja, massor av vitlök, salt och peppar. När brödet är klar vänder du upp det på en tallrik och brer på mycket gott smör
Skär ciabattan i två delar. En megamumsig smörgås. Stek i smör. Bred smör på över- och undersidan. Svamp- och ostmacka2 st2 ciabatta200 g färska champinjonersmörmjöl1/4 grönsaksbuljongtärning0,5 dl vatten1 klick creme fracihesalt och pepparduetto-ost eller gräddädelSkär svampen i lagom stora bitar. 2 ciabatta. 200 g färska champinjonersmörmjöl