Pulled pork sandwich på en ciabatta med lite barbequesås. USA har fått ett lite oförtjänt dåligt rykte om sin matlagning, kollar man bara under ytan så har de både en stark egen kultur (barbecue och sina diners, till exempel) och de tar en mängd rätter på fullaste allvar (chilis och biffar, till exempel)
Vi hade ciabatta med smör. Egentligen skulle man ha färska kamben till (vilket A hade) men jag valde att ta pepparbiff istället, gott var det i alla fall och jag tänkte dela med mig av receptet (som vi ändrat liite)
6 kuvertbröd eller 12 skivor ciabatta. Forma smeten till 6 biffar och vänd dem i mjölet på skärbrädan. Låt biffarna vila i kylen ca 1 timme. 12 skivor ciabatta
Dela ciabattan på mitten. Smaken av smörstekt bröd tillsammans med rare biff är verkligen en höjdare och tillsammans med valfri sallad (spenat använde jag denna gång, men ruccola går precis lika bra) god majo och hyvlad parmesan blir det ännu bättre
Dela ciabattan i tre delar och dela dem på längden. Stek tre biffar på medelstark värme. När ena sidan är klar vänder ni biffarna ochlägger på mozarella så den smälter ner över biffarna
Forma två stora biffar och stek dem i stekpanna med olja ett par minu-ter per sida. 2 st ciabatta. Skär laxen i bitar och kör den snabbt i en matberedare till finhackad färs