Får det lov att vara en chokladmuffins. Chokladmuffinsen är fantastiskt goda men väldigt mastiga. CHOKLADMUFFINS (LCHF)12 st4 ägg1,5 dl vispgrädde0,5 tsk äkta vaniljpulver200 g osaltat smör200 g mörk choklad (jag använde 86%)Gör så här. se men jag gjorde inte kladdkakemuffins som i originalreceptet utan gräddade muffinsen lite längre till vanliga muffins 12 st
Igår kväll bakade vi dessa supergoda chokladmuffins. När chokladmuffinsen är klar sjunker de ihop en aning och det blir som en liten grop i varje muffins, det gör ingenting, de ska vara så
Ställ på stora chokladbitar på högkant och tryck ner dem lite, lite försiktigt så att inte all choklad hamnar i botten utan i mitten när muffinsarna gräddas (det sjunker ner)
Ugnen. 180 grader. ca 12-15min. ca 10 mellan stora muffinsar. 1. vispa ägg och socker pösigt i en bunke. 2. rör sedan ner alla torra ingredienserna utom filmjöl, smör och chokladen
I förrgår visade jag er en kladdkaka med avokado och utan ägg, och jag testar vidare med att baka bakverk i samma anda och gjorde därmed äggfria chokladmuffins
Ibland blir jag så otroligt sugen på choklad, jag har alltid varit sådan tror jag men jag är faktiskt glad att det är just choklad och inte segaråttor jag går och längtar efter
Det fungerar alldeles utmärkt att servera muffinsen utan grädde och daim också. Jag bidrog med lite fika till kvällen och det blev kladdiga chokladmuffins med chokladkräm och daimgrädde