Chokladkakor med havregryn som inte behöver gräddas kommer snart bli din nya favorit
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
115 g
smör
• 4,5 dl socker
• 1 dl mjölk
• 4 msk kakao
• 1 dl jordnötssmör utan bitar
• 2 tsk vaniljsocker
• 7-8 dl havregryn
Beskrivning
Så här gör du:
1. Lägg smöret i en kastrull och börja smälta på medelvärme.
2. Häll i socker, mjölk och kakao, rör runt tills smöret är helt smält.
3. Häll i jordnötssmör, vaniljsocker och tillsätt havregrynen. Rör tills jordnötssmöret smält.
4. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och låt svalna.
Lägg den, med den släta ytan uppåt, mitt på en bakduk beströdd med vetekli. Blanda 6 dl vetemjöl med torrjäst och salt. Täck bunken med plastfolie och låt stå i 15-18 timmar. Sätt ugnen på 250 grader och sätt in en liten stekgryta med lock
Det finns en fördel med knådning och det är att degen blir formbar. Nu har jag med hjälp av bloggare och andra knäckt koden som består av tre nycklar som jag ska avslöja för er
Testade att göra en äppeldryck med ingefära. Vi var på marknad förra helgen och köpte kilovis av ekologiska, närproducerad äpplen från ett super-gulligt äldre par som länsat sina träd hemma
Får inte alla bullar plats ställs de på en plåt med bakplåtspapper. Börja med fyllningen. Bred hälften av fyllningen över plattan och rulla ihop den som en rulltårta
Känner du någongång som jag, prova då med denna varianten. Då går det bra att tjuvstarta med denna snabba varianten tänkte jag och plus att min eftermiddag är räddad då killarna älskar att baka och hjälpa till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.