Chokladbiskvier (hemmavariant)
moa.1403.eriksson
moa.1403.eriksson

Chokladbiskvier (hemmavariant)

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4.7 3 röster

Ingredienser

  • Bottnarna
  • 400 g Mandelmassa
  • 3 Äggvitor
  •  
  • Smörkrämen
  • 200 g Smör
  • 2 dl Florsocker
  • 1 msk Vaniljsocker
  • 2 msk Kakao
  •  
  • Glassyr
  • 200 g Mörkchoklad

Beskrivning

    1. Dela äggen och riv mandelmassan till bottnarna med ett rivjärn. Blanda mandelmassan och äggvitorna till en smidig smet.

    2. Klicka/spritsa ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Se till att de är runda och någorlunda platta.

    3. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 15-20 minuter. Låt bottnarna kallna och vänd de upp och ner.

    4. Rör ihop alla ingredienser till smörmrämen. Lägg en klick på varje botten. Dra ut och ner fyllningen med hjälp av en slickepott så att fyllningen blir
    lite toppig eller en sked för att få den lite rundare se till att den når ända ut i kanterna. Ställ i kyl att stelna i minst 1 timme.

    5. Smält chokladen till glassyren i vattenbad.

    6. Doppa varje biskvi i den smälta chokladen så att fyllningen blir helt täckt. Förvars kallt. Biskvierna går bra att frysa men chokladen kan ändra färg.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.