1. Skölj bönorna under rinnande vatten i ett durkslag, låt rinna av. Finhacka chilin. 2. Mixa bönorna med mixerstav och blanda i chili, potatismjöl, salt och peppar
"Semlorna" serverades tillsammans med hackad vårlök, koriander, gurka och chilimajonäs. Pork buns (för fyra) 1 kg fläskkarré (nacke)1 liter vatten 2 dl vittvin ½ dl ketjap manis 1 dl oyster sauce 3 dl lättsaltad soija (alternativt 4 dl light soy) 1 dl socker 1 st kanelstång 3 st stjärnanis 1 msk krossade koriander frön (eller koriander rot) en stor bit ingefära (ca 6 cm) Hetta upp alla ingredienser till buljongen i en kastrullLägg köttet i en ugnsformHäll på den heta buljongen så den täcker köttetLägg i ugnen på 150 grader till ca 5 h eller tills köttet mjuknat så att man lätt kan riva det med en gaffelServera med semlorna, vårlök, färsk koriander och chilimajonäsSemlor (ca 6 st) 3,5 dl vetemjöl 1 msk torrjäst 2 krm salt ½ tsk socker 1,5 dl varmt vatten 2 msk olja svarta sesamfrön Blanda jäst, salt och socker i vattnetBlanda i vetemjöl, rör omLägg i olja och knåda en stundLåt jäsa i ca 30 minForma små semlor av degen och lägg i en asiatisk steamer (lägg bakplåtspapper under varje semla så de inte fastnar på steamern)Om du inte har en asiatisk steamer så lägg dem i så fall i en vanlig ångkastrullStrö på av sesamfröna, låt jäsa ytterligare i ca 15 minÅnga semlorna i ca 10-15 min, beroende på hur stora du lagat dem Chilimajonäs en sats majonäs 2 msk siracha chilisås (eller enligt smak) Blanda chilisåsen med majonäsenNam jim sås 1 vitlöksklyfta2 st medelstora röda chilin (eller enligt smak) 2 msk palmsocker (alternativt vanligt socker) 1 dl färskpressad lime saft 1-1,5 msk fisksås en nypa salt Mortla vitlöksklyftan tillsammans med chili tills du fått en jämn pastaTillsätt socker och mortla tills sockret löst upp sigLägg i de övriga ingredienserna, blanda och smaka avSalladstrimlad kål strimlad morot strimlad gurka vårlökmungbönsgroddar Strimla grönsakerna och blanda tillsammans med såsen 1 liter vatten
chilimajonäs, klicka här för att komma till recept. Istället för att göra sushi i små bitar, gjorde två sushitårtor med lax, avokado, chilimajonnäs och rostad lök
Vi serverade med sallad, tomat, lök, chilimajonäs och pommes smaksatta med torkad dill. Nu är grillsäsongen igång och vi gjorde för någon vecka sedan laxburgare, smaksatte med lite ingefära och koriander
Chilimajonäs. Hej fredag. Här kommer samma middagstips inför helgen som vi hade med i gårdagens Metro. Den här veckan fick Lisa bestämma dryck och så anpassade vi maten efter det
Chilimajonäs. Ringla över chilimajonäsen. Alltså det här receptet, lova mig att ni testar det. Till exempel på fredag då det vankas fredagsmys med tacos