1. Hacka löken och vitlöken, fräs i olivolja på medelvärme tills det är gyllenbrunt.
2. Tärna paprika och stek tillsammans med löken. Låt sjuda ett par minuter, tillsätt övriga kryddor och ingredienser samt till sist de avrunna bönorna.
3. Låt sjuda i 5 min under lock på medelvärme, rör om då och då. Servera med nachochips eller tortillabröd och toppa chilin med persilja och/eller koriander.
Tillbehör: Serveras med tortillas, guacamole och grönsaker.
Servera chiligrytanmed mjukt bröd och turkisk yoghurt. Chiligryta. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, chili och paprika tillsammans med nötfärsen tills färsen är helt genomstekt
Med rödbruna armar och hals samt en kristallvit torso spritter jag ur sängen då det just slog mig att det är en chiligryta som skall göras till middag idag så här mitt i sommaren
Fortfarande taggad efter att ha hittat chipotle (rökt och torkad jalapeño) och anjos i lokala affären så bestämde jag mig för att testa göra en chiligryta american-style men med lite svenska influenser i form av lök och morötter då det finns få saker som lyfter nötkött lika bra
Servera din chiligrytamed en klick gräddfil, och en sallad på hackad tomat, gurka och salladslök. någon färsk krydda att garnera medBörjamed att skära köttet i tärningar och bryn det i omgångar i en stekpanna i lite olivolja
Krydda med lite salt och peppar. Servera grytan med guaca-mole, tomatsallad, mjuka tortillabröd, nachochips, li-me-klyftor, färsk koriander och gräddfil
Skär köttet i tärningar och bryn i omgångar i en stekpanna med smör. Skala och hacka löken och lägg ner i grytan tillsammans med krossade tomater, pressad vitlök, öl, hackad chilipeppar, oregano, fond, koriander, salt, peppar och liquid smoke
En fräsch gryta med mycket sting. Bryn det snabbt i en het panna med matfett. Fräs i matfett tillsammans med kryddor, soja, tomatpuré och chipotlepasta
Fräs köttet runt om, lite i taget, lägg över köttet i en gryta, ta även med benet. Fortsätta med att fräsa lök, vitlök och selleri gyllengult i stekpannan
Servera till chiligrytan tillsammans med tortillabröd och guacamole. Hacka hela chilin med kärnor. Lägg ner lök, vitlök och chili i grytan tillsammans med tomatpuré, oregano, paprikapulver och spiskummin
Vegetarisk chiligrytamed aubergine & bönor. Känns som om jag i och med detta snart även ordnar världsfred och kommer på botemedel till alla världens hemska sjukdomar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.