Chicken Korma
jojokorven
jojokorven

Chicken Korma

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfiléer + smör eller olja att steka dem i
  • 2 stora gula lökar
  • 6 klyftor vitlök
  • 2 dl mald mandel (jag använder mandelflarn som jag mixar med stavmixern)
  • 1 dl riven färsk ingefära
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 dl matolja
  • 1 tsk mald kanel
  • 2 msk mald koriander
  • 2 tsk gurkmeja
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 2 tsk mald kardemumma
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 dl sultanrussin
  • 3 dl matlagningsyoghurt
  • 1 dl grädde
  • 2 dl kokosmjölk (ev mer att späda med)
  • 3 msk citronsaft
  • 3 msk socker
  • 1 tsk salt

Beskrivning

    Skär kycklingen i bitar, ca 3 x 3 cm (inte för små!) Bryn dem runt om i stekpanna. Häll oljan i en kastrull/gryta och häll i alla torra kryddor och låt dem fräsa en stund. Hacka öken smått eller kör den i matberederare. Riv ingefäran och pressa vitlöken. Tillsätt detta i grytan.

    Mal mandeln smått och häll ner den. Tillsätt grädde, yoghurt och kokosmjölk. Smula ner buljongtärningen, tillsätt citronsaft och socker. Lägg i kycklingbitarna och russin. Låt koka minst 1 timma (på medelvärme) så köttet blir mört och gött!! Smaka av med mer salt och socker, och späd med mer kokosmjölk, grädde eller vatten om det blir för tjockt..

    Raita:
    3 dl matlagnings yoghurt
    1/2 gurka skuren i tärningar
    1 tomat skuren i tärningar
    2-3 krm spiskummin
    1 krm mynta
    salt
    (vitlök)

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.