Jag har alltså inte alls kommit på idén själv att göra raw cheescake på nötter och cashew-grädde. Kryddorna nedan tillsätter jag till bottendegen för att få en “digestive”-smak men de kan uteslutas
Urgod cheescake med smak av blåbär och citron. 200 digestivekex. Bred ut blandningen över digestive kexen och frys in cheesecaken 4-5 timmar. 200 digestivekex
Cheesecaken har en kexbotten gjord av choklad wafers (rån) istället för Digestive kex. Då cheesecaken är svalnat i ca 30 min och även choklad ganachen fått vila i ca 30 min så kan du bre den på cheesecaken innan du ställer in cheescaken i kylen igen så den får vila 30 min til innan den är redo att serveras
Hade lite gäster förra veckan och bjöd då på den är enkla men underbart goda cheescaken. Digestive. När det är dags att hälla upp i burkar, börja med att krossa digestive och häll lite i botten på burken, lägg sedan på mascarponesmeten och nästa lager lägg på skivade jordgubbar
Citron, det är aldrig fel i efterrätter tycker jag och inte heller i denna cheescake. Och hur bra är det inte att ha en cheescake i frysen när du får oväntat besök
Krossa digestivekexen. För någon månad sen så hittade jag ett recept på en cheescake som jag provade, idag fick jag tillfälle att göra den igen och då med lite justeringar
Jag lovade att bjuda mina jobbarkompisar på fika och jag bakade en nutella cheescake. Bryt digestive kexen i bitar och lägg i en matberedare eller krossa dem för hand
Jag ville göra en svensk cheescake och lingon är ju gott tillsammans med pepparkaka. Jag blandade digestive och pepparkakor i kakbotten och lingon i själva ostkakan