En mycket god lax- och spenatpaj. Åh så gott med laxpaj. laxbitar, se ovan. Fördela laxbitarna, spenaten, osten, dillen och det rivna citronskalet på pajdegen
Förbered laxen genom att salta och peppra- ringla sista av allt teriyakkisåsen över. Vitlökssåsen ordnar du innan du börjar grilla- så du får tid att ha full koll på laxen
Klicka ut cheddarostsåsen över hela bottnen och gör samma med salsasåsen sen lägg i röran o varva med mera klickar av salsasås, vitlöksost samt cheddarostsås
Riv osten (cheddar eller västerbotten), blanda ner i äggröran och sedan tillsammans med spenaten. Skär laxskivorna i smalare remsor och rulla dem till rosor
Kallrökt lax. 1 tsk senapspulver blandas med 1 dl riven cheddar och en fint strimlad salladslök. 1 tsk senapspulver blandas med 1 dl riven cheddar och en fint strimlad salladslök
prästost eller cheddar). Blanda snabbt ihop pajdegen och lägg den att vila i kylskåpet någon timme. Tryck ut pajdegen i en pajform och förgrädda i 10-15 min på 225 grader
Cheddar Cheese Sauce. Krämig och god passar den till alla former av lax, kyckling och pokébowls – och givetvis som en het och smakrik hamburgerdressing
Söndag - Farmors valnötsbröd med Gotler korv, lax- och äggröra, tomat, smör och cheddarost. Sunday - Grandma's walnut bread with Gotler ham, salmon and egg salad, tomato, butter and cheddar cheese