Här ser ni riven cheddar, skivad avokado, créme fraiche och rödlök. Riven cheddarost. Fördela ut chili con carnen i skålar och toppa först med en klick créme fraiche sedan riven cheddarost, rödlök och avokado
Skölj bönorna. tills bönorna blivit krämiga. ( Om du använder torkade bönor, så koka dem i vatten 2 min och låte dem stå i vatten 1 timme). Häll i tillsammans med bönorna och koka på hög 5-8 tim. 6 dl svarta bönor på burk1 msk olivolja0,5 dl senapsfrön2 msk chilipulver1,5 tsk kumminfrön eller mald kummin0,5 tsk kardemummakärnor eller mald kardemumma2 lökar, hackade4,5 hg champinjoner, skivade2,3 hg tomatillos (eller plommontomater) hackade1,3 l svamp eller grönsaksbuljong• 170 g tomatpasta1-2 chipotlepeppar i adobosås. (alt chipotlepasta)3 koppar riven ost (Monterey eller cheddar el likn)1,5 dl lätt creme fraiche• 1,5 dl hackad färsk koriander2 lime, i klyftor
Tillsätt buljongtärningen och bönorna, som inte ska sköljas, och spadet. Det mesta av vätskan ska reduceras, mosa bönorna med en potatisstöt eller dylikt till ett jämnt mos
riven cheddar. Blanda i sköljda och avrunna bönor. Mosa bönorna grovt med en gaffel. Varva bönor, korv, ost och jalapeño i formen i två lager, avsluta med osten
Här med gucamole, mexikanskt cornbread, chilibönor och mangosalsa samt riven cheddar. Enligt experter så ingår det inte bönor i en riktig chili con carne så jag serverar det på sidan av som tillbehör istället
präst, västerbotten, cheddar eller parmesan. Som du märker används hela förpackningar av tortillas, bönor, spenat och och färskost så du behöver inte mäta och kan använda allt utan att lämna rester i kylen
Stefano Catenacci talade om grillkrydda - och om färdigköpt potatissallad med grillkrydda - Tommy Mylliäki om att äta Heinz vita bönor i tomatsås direkt ur burken
Utan de söta burkbönorna och det rostade brödet, blir det en riktigt bra lågkolhydratfrukost. Istället för bönor stekte jag en liten grönsaksröra med ost till
Servera med avrunnen gräddfil, hackad lök, riven cheddar och guacamole. Tillsätt avrunna bönor och oregano på slutet och smaka av med kryddor och kanske lite salt