400 g spaghetti 4 äggulor 200 g pancetta 30 g pecorinoost, finriven 30 g parmesanost, finriven (gärna lagrad minst 16 månader) svartpeppar, nymalen salt
Skär sidfläsk (eller pancetta) i tärningar vilka du steker i en panna. Pasta Carbonara står på menyn idag, vi ger dig knepen för att lyckas få den härligt krämig
Späd eventuellt med lite av pastavattnet så carbonaran är så såsig du vill ha den. Servera carbonaran med mer nymalen svartpeppar eller en svartpepparkvarn att strö över pastan efter tycke
Sälta från pancettan, krämighet från grädden och osten och tuggmotstånd av spagettin. En Carbonara är bara kärlek rakt igenom, och lite kolhydrater så klart
Bacon, pancetta eller rökt sidfläsk. Och även alla de som köper Knorrs färdiga carbonarasås. Det faktum att det dessutom existerar carbonara i pulversåsmix från Knorr är inget mindre än en skam
Huvudingrediensen är det italienska baconet pancetta och det bör vara mycket tunt skivat. carbonara. Jag tar upp vitlöken ur stekpannan och lägger i pancettan som jag klippt i tunna remsor med en sax