I dag skapade jag, en för mig ny rätt – Carbonara al forno, ett mellanting av Carbonara och lasagne. En krämigt god skapelse som jag tänker unna mig fler gånger
Koka upp creme fraiche med grädde. CARBONARA är ett recept som får hela familjen att sucka och tindra med ögonen och här får ni min version på en snabblagad ostig rätt som älskas av både stora och små i vår familj
1 burk Oatly iMat Fraiche. Strimla halloumin och stek den gyllene. Hacka sedan upp lök som du steker i rapsolja i en panna tills den blir mjuk och fin, tillsätt då oatlyn och låt puttra några minuter
Häll över Milda 26 % och rör ner crème fraichen. 2½ dl Milda Fraiche. Sätt på en kastrull med vatten på spisen (till pastan) koka sedan enligt anvisningen på paketet
Blanda i fond och crème fraiche. Toppa med carbonara, parmesan och nymalen svartpeppar. Du behöver4 personer500 g kycklingfilé1 paket bacon1/2 liten purjolök1 dl vitt vin2 msk konc kycklingfond2 dl creme fraiche1 dl riven parmesanost + lika mycket till servering1/2 dl hackad persiljaOlivoljaSalt & peppar4 portioner pasta fettuccineGör såhärKoka pastan enligt anvisning på förpackningen
1-2 dl Milda Cuisine smaksatt fraiche Vitlök & Örter. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Fräs fläsk/bacon i en stekpanna tills det fått fin färg
Receptet är mjölkfritt förutom osten (älskar ost för mycket för att inte äta det) men det går såklart att byta ut det mjölkfria smöret och oatly imat fraiche mot "vanligt" smör och crème fraiche/grädde om en så vill
Vispa ihop ägg med crème fraiche, pressad vitlök, riven ost och gräslök. Det är inga konstigheter här , bara en väldigt god, enkel och snabb twist på den vanliga carbonaran
Tillsätt creme fraiche och vatten och krydda med svartpeppar. Carbonara. 1 dl Creme Fraiche Naturell. 1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen
Häll i köttbuljongen, grädden och creme fraichen. När vi var i Grekland förra veckan så var det en av ungdomarna som var mycket förtjust i Pasta Carbonara