During winter I love warm soups (even if this winter has not been so cold). It's almost like the body is saying during October until March warm soups are a necessity
A couple of days ago I bought a butternutsquash that I made a soup of. För några dagar sen köpte jag en butternutsquash, antar att man kan kalla den butternut pumpa på svenska
Skala butternutsquashen. Det smakade som butternutsquash soppa utan muskot. En butternutsquash väger i princip aldrig 750 gram har jag upptäckt men jag tar alltid hela ändå och häller på mer eller mindre vatten. Jag brukar ta en liter vatten och två buljongtärningar på 750-1000 g butternut
Tillsätt squashen, en nypa salt och några varv svartpeppar. Skala och halvera squashen, skopa ur kärnorna och skär i 1 centimetersbitar. Koka upp och låt det sedan sjuda, delvis under lock runt 20 minuter, tills squashen är mjuk du bör kunna mosa den mot kanten av kastrullen enkelt med en träslev. 1 butternutsquash
Det blev en variant med Butternutsquash (smakar som pumpa). De är supergoda och har namn som Chicken Gumbo Okra, Chunky Vegetables, Lobster Bisque och Matzo Ball Soup