Ost- och sparrissoppa (på burksparris). Kommer du ihåg att jag körde Snålseptember förra året. 2000 spänn för all mat för oss båda hela månaden var målet, om jag inte minns fel
Om du använder burksparris. ca 200 g vit sparris (helst färsk, men du kan också använda vit burksparris). ca 200 g vit sparris (helst färsk, men du kan också använda vit burksparris)
Skala, skiva och koka sparrisen mjuk i saltat vatten (det går att byta ut mot burksparris). 1. Häll av vattnet och spara gärna lite av sparrisspadet till att blanda ut buljongen med istället för vatten
burksparris. Blanda salt, peppar och vetemjöl och vänd kalkonfiléerna i paneringen. Skaka av överflödigt mjöl och bryn filéerna gyllenbruna i stekpanna
Hittar du inte färska vita sparrisar går det bra med burksparris, färsk grön sparris eller svartrot. Svartroten skalar och delar du och kokar sedan på samma sätt som vit sparris men med lite längre koktid
Sätt ugnen på 275º. Skär bort den träiga, grova delen av sparrisen och skär resten i mindre bitar. Blanchera, låt koka några minuter i lättsaltat vatten
Detta blev väldigt gott. Hade inte tänkt skriva något recept men jag måste bara dela med mig. Du har säkert lagat något liknande för det är inget unikt eller nyskapande men
Lägg avrunnen burksparris i botten på formen. Källa. Johan HerrrgårdPortioner. 4-5Ingredienser. 1 färdig grillad kyckling, rensad i småbitar1 tsk curry1 burk majonnäs äkta, 200 gram2 burkar vit sparris200 gram stark riven ost, minstGör så här