Buljong rosépeppar recept

Rosèpeppar filè.

Rosèpeppar filè.

Koka upp vatten och buljong. ½ buljongtärning. Tillsätt lök, chilisås, senap, sambal oelek och rosèpeppar
Ankbröst med rosépepparsås

Ankbröst med rosépepparsås


Smält sockret gyllenbrunt i en kastrull, tillsätt buljong, madeira, rödvin och rosépeppar. 3 dl kalv- eller oxbuljong. 8 st rosépepparkorn
Fläskfilé rosé & pommes

Fläskfilé rosé & pommes

Häll i vin, buljong och vatten i pannan och låt det koka upp. Garnera med lite rosépeppar. ca 500 g fläskfilé2 msk flytande margarin½ tsk salt1 krm svartpeppar1 dl vitt vin1 msk kalvfond1 dl vatten1 msk fransk senap2½ dl matgrädde1 msk rosépepparmaizena Putsa fläskfilén och skiva den i 1½ cm tjocka skivor. 1 msk rosépepparmaizena Putsa fläskfilén och skiva den i 1½ cm tjocka skivor
Rosépepparbiffar

Rosépepparbiffar

Smula ner buljongen, rör i grädde och creme fraiche. Mortla rosépeppar och fräs i lite smör i en kastrull
Oxfilé med potatisstubbar och trepepparsås

Oxfilé med potatisstubbar och trepepparsås

Lägg över stubbarna i en liten ugnsform och häll på buljongblandningen, (vatten/köttbuljong/fond) så vätskan täcker upp till hälften av potatisen
Leverpastej, ugnsbakad

Leverpastej, ugnsbakad

När den har kokat upp tar man kastrullen från plattan, kramar ur gelatinbladen och rör ner i buljongen
Lättlagad fläskfilégryta

Lättlagad fläskfilégryta

Rör ut tomatpurén med buljongen och häll det i pannan. Strö över rosépeppar och mjöl. ½ msk rosépeppar. 1½ dl buljong (vatten + tärning)
Balsamicokyckling till vardag eller fest

Balsamicokyckling till vardag eller fest

Häll vatten, grädde, vitlök, buljong, balsamvinäger och oregano i stekpannan och koka upp. rosépeppar. Strö över rosépeppar och eventuellt lite mer oregano
Filégryta med Pepparsås

Filégryta med Pepparsås

Slå på buljongen. Låt köttet koka upp i buljongen. 1 fläskfilé (Jag använde ytterfilé, ca 800 gram) 1,2 liter kraftig köttbuljong 1 tsk hel svartpeppar 1 tsk hel rosépeppar 1 tsk hel vitpeppar 1 tsk hel grönpeppar 1 msk balsamico vinäger 1 msk tomatpuré 2 tsk kikkoman soya 1 burk cremé fraiche 2 dl grädde 1 msk soya color Maizenamjöl + vatten till redning Ev salt, mer peppar, lite chili etc, etc… GÖR SÅHÄR. 1 tsk hel rosépeppar
Fläskfilé med Fetaost, Salvia och Speck Alto Adige med rödvinssås

Fläskfilé med Fetaost, Salvia och Speck Alto Adige med rödvinssås

Tillsätt rosmarin och timjan, pepparkorn, socker, buljong, vin, vatten och balsamvinäger. 1 msk rosépeppar. 10 rosépepparkorn. 1 köttbuljong eller 1-2 msk kalvfond. bresaola, fetaost, fläskilé, fylld fläskfilé, lufttorkad skinka, prosciutto di parma, rödvin, rödvinsås, rödvinssås, rosépeppar, rosmarin, salvia, speck, speck alto adige 1 fläksfilé. 1 msk rosépeppar. 10 rosépepparkorn. 1 köttbuljong eller 1-2 msk kalvfond
Pepparstek

Pepparstek

köttbuljongtärning. Slå på buljong och vin och koka ihop till cirka 2 dl. 1 tsk grovstött rosépeppar. Blanda salt och peppar