jaminris, kokt potatis, bulgur. Koka upp vatten. Skär löken i klyftor, ca 1-2 cm tjocka. För att de skall vara sammanhängande, skär inte bort för mycket av underdelen på löken
500 g grytbitar av nöt eller 500 g nötstek eller 500 g fransyska 2 st gula lökar 1. 4 portioner kokt bulgur ev. 1500 g grytbitar av nöt eller 500 g nötstek eller 500 g fransyska. 4 portioner kokt bulgur ev
Servera med potatis, pasta, ris eller bulgur. 1 tsk rapsolja850 g nötbog400 g färska champinjoner200 g lök, dvs två normalstora3 msk mörk oxfond7 dl vatten1 solovitlök2 msk tomatpuréOreganoSaltPepparEn nypa cayenneSkär bogen i relativt stora grytbitar
Servera med kokt potatis, ris, bulgur eller quinoa, samt fräsch sallad. 700 g grytbitar av nötkött - gärna naturbeteskött300 g små, fina champinjoner10 små steklökar1 stor vitlöksklyfta2 dl rödvin eller rött matlagningsvin2 dl vatten3 msk mörk oxfond1 msk tomatpuré1 msk viltkrydda från The Spice Tree - alternativt annan viltkrydda1 msk mangochutney - hemgjord eller köptbrun Maizenaredning olja eller smör till stekningSkär köttet i mindre tärningar. 700 g grytbitar av nötkött
Servera köttgrytan tillsammans med tillbehören enligt ovan samt lite ris eller bulgur. 1 kg grytbitar, av högrev eller bog1 tsk salt 1 ½ krm peppar 2 gula lökar, i stora bitar2 vitlöksklyftor, hackade 2 msk curry 2 msk paprikapulver 1 röd chili, skivad (uteslut om du vill ha en mindre het gryta)2 köttbuljongtärningar 15 dl vatten 1 dl mango chutneyAtt servera till och/eller strö över. 1 kg grytbitar